d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen paras drinkkibaari – TOP 10 -listaus

PÄIVITETTY 1.12.2022

1. Marski Baari

Marski By Scandic Hotellin legendaarinen Marskin Baari hurmaa suomalaisen luonnon inspiroimalla listallaan. Kausittain vaihtuva drinkkilista ja lähituotetut raaka-aineet tarjoavat jännittäviä makumatkoja. Viikonloppuisin DJ:n soittamaa musiikkia!

Mannerheimintie 10, 00100 Helsinki

2. Moro Sky Bar

Kuva: Moro Sky Bar

Moro Sky Bar on rento ja tyylikäs näköalabaari Tampereen Tornihotellin 25. kerroksessa. Morosta avautuu huikaisevat näkymät jokaiseen ilmansuuntaan yli Pyhä-, Näsi-, ja Iidesjärven aina Hervantaan asti. Puitteet ovat siis mitä parhaimmat rennolle yhdessäololle, hymylle ja puheensorinalle laadukkaiden juomien äärellä. Moro on kohtaamispaikka, jonne kaikki ovat tervetulleita – niin kaupunkilaiset kuin vierailijatkin, tutut ja tuntemattomat!

Ratapihankatu 43, 33100 Tampere

3. Liberty or Death

Liberty or Death on vihkiytynyt cocktaileihin ja tästä cocktailbaarista löydät kausittain vaihtuvan juomalistan, josta löytyy jokaiselle maistuva vaihtoehto. Yksi Liberty or Deathin arvoista on ekologisuus:

”Pyrimme kokoajan ajamaan omaa käyttäytymistämme ekologisempaan suuntaan ja tämä näkyy aina myös juomalistoillamme.”

Raaka-aineina Liberty or Death käyttää vain itse valmistettuja raaka-aineita jolloin hävikki pysyy minimissä, sekä laatu pysyy asiakkaiden ansaitsemalla tasolla.

Erottajankatu 5, 00130 Helsinki

4. Ateljee Bar

Ateljee Bar löytyy ylväältä sijainnilta Helsingissä Solo Sokos Hotel Tornissa. Tämän cocktailbaarin tunnelma on yhtä hersyvä ja vapautunut kuin taiteilijan ateljeessa, jossa inspiraatio muotoutuu käsinkosketeltavaksi. Samalla tavalla Ateljee Barissa jokainen pääsee kokemaan huolella valitut juomat ja nauttimaan taidolla työstetyistä herkkupaloista. 

Yrjönkatu 26, 00100 Helsinki

5. Cocktail Company

Kuva: Cocktail Company

Oululainen aito cocktaileille omistettu cocktailbaari ja lounge!

Cocktail company on perustettu vuonna 2013 Tornitalon alakertaan, josta on upeat näkymät Snellmanin puistoon sekä Kaupungintalolle. Tornitalo on arkkitehti Uki Heikkisen, vuonna 1957, suunnittelema rakennus sekä Oulun ensimmäinen kymmenkerroksinen talo. 

Hallituskatu 9, 90100 Oulu

6. DeLorean

Kuva: Delorean

DeLorean on aika mahtava cocktailbaari Jyväskylän ydinkeskustassa! Useissa kategorioissa ja useita kertoja Suomen parhaaksi valittu baari on pastellinsävyinen rakkauskirje neonvaloissa ja syntikkapopissa sykkivälle 80-luvulle, vuosikymmenelle jota kukaan ei voi ajatella hymyilemättä. Vaikka estoitta rakastammekin 80-lukua, elämyksemme ovat täyttä tätä päivää. Juomat tehdään itsetehdyistä raaka-aineista ja aina käsityönä – joko juomalistalta tai sen ulkopuolelta.

”Suosimme fiksusti valmistettuja tuotteita, vältämme hävikkiä kuin ruttoa ja syömme innovaatiota aamupalaksi.”

Ehkäpä tämän vuoksi cocktailbaarimme on yksi Suomen parhaista – muidenkin kuin henkilökunnan mielestä.

Kauppakatu 39 A, 40100 Jyväskylä

7. Bar4 

Rennossa drinkkibaarissa Bar4:ssa valmistetaan drinkit aina sydämellisellä tunteella ja pienellä taidon ripauksella. Tästä drinkkibaarista löydät juomia sesongeittain vaihtuvalta listalta tai voit tukeutua vanhoihin tuttuihin klassikoihin.

Kristiinankatu 4, 20100 Turku

8. Chihuahua Julep

Kuva: Chihuahua Julep

Chihuahua Julep on pieni ja laadukas cocktailbaari Helsingin keskustassa. Baarin valikoima keskittyy Amerikan mantereen alkoholeihin. Runsaan makuisten cocktailien lisäksi tarjolla on hyvä valikoima tequilaa ja mezcalia. 

Chihuahua Julep on avoinna joka päivä elokuusta-kesäkuuhun 18-01 ja kiinni heinäkuussa. Puhelimien käyttö ja valokuvaus on baarissa kielletty. Sisälle pääsee soittamalla ovikelloa.

Erottajankatu 9, 00130 Helsinki

9. Another Doggy

Another Doggy on Itä-Lontoolaishenkinen cocktailbaari Joensuun keskustan sykkeessä. Another Doggyssa on neljä kertaa vuodessa vaihtuva cocktail-menu, jossa pyritään hyödyntämään aina kulloinkin sesongissa olevia raaka-aineita. Kaikki juomissa käytettävät siirapit ja mehut tehdään itse.

Niskakatu 10, 80100 Joensuu

10. Rica Bar

Rica Bar | Kuva: Barbara Kaucher

Rica Bar on tunnelmallinen kapakka ihmisille, joiden lasi on puoliksi täynnä. Rica Barista löydät tarkoin valittuja juomia, boheemia tunnelmaa, rönsyilevää musiikkia, tuttuja ja tuntemattomia. 

Viikonloppujen tunnelmaa virittelevät vaihtuvat DJ:t perjantaisin ja lauantaisin klo 22-04, lisäksi Rica Bar tarjoaa elämyksellisiä keikkoja arkeen ja viikonloppuun. Maanantaisin jazz valtaa baarin, kun käynnissä on Turun Konservatorion kanssa yhteistyössä toteutettava Monday Jazz Happening -klubi. 

Kristiinankatu 5, 20100 Turku

. . .

Äänestetty TOP 10 lista 2021:

  1. Moro Sky Bar, Tampere
  2. Ateljee Bar, Helsinki
  3. Goldfish, Helsinki
  4. Tiima, Tampere
  5. The Cow, Turku
  6. Liberty Or Death, Helsinki
  7. Gate A21, Helsinki
  8. Bar4, Turku
  9. Grotesk,Helsinki
  10. Chihuahua Julep, Helsinki

Lue myös