d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen paras brunssi

1. Ravintola Oiva

Kuva: Ravintola Oiva.

Oivan runsaasta brunssista löytyy jokaiselle jotakin, sillä valikoimasta löytyy niin jogurtteja, marjoja, hedelmiä ja smoothieita sekä leikkeleitä, kasviksia ja runsaasti erilaisia salaatteja. Lämpimistä ruoista mainittakoon munakas, lihapullat sekä erilaiset makkarat. Lämpimissä ruoissa on otettu huomioon myös vegaanit.

Makeannälkäinenkin lähtee tältä brunssilta tyytyväisenä sillä jälkiruokapöydästä löytyy kattava valikoima kakkuja, piiraita, karkkibuffet sekä muita makeita herkkuja. Oivan brunssilla voi kokoontua niin pienellä kuin isommallakin ryhmällä, tilaa löytyy kaikille.

Oivan viikonloppubrunssi on lauantaisin klo 10–15 ja sunnuntaisin klo 10–16. Muista tehdä pöytävaraus! Brunssin hinta on 28 € ja lapsilta: 4–8 v. 9 € | 9–12 v. 15 € | 1–3 v. 2,50 €/ikävuosi.  

Porthaninkatu 5, Helsinki

2. Treffi Pub & Bistro

Helsingin Herttoniemessä on aina sunnuntaisin tarjolla herkullinen teemabrunssi. Herkullisten pääruokien ohella Treffi Pub & Bistron viikoittain vaihtuvalla brunssilla tarjoillaan raikas ja monipuolinen salaatti- ja alkupalapöytä, jossa kohtaavat makunystyröitä hivelevät maut ympäri maailman. Tämä brunssielämys huipentuu upeisiin jälkiruokiin kahvin tai teen kera.

Brunssipöytä katetaan sunnuntaisin klo 11–14.30. Kattausajat ovat klo 11–12.30 ja 13–14.30. Brunssin hinta alkaen 32 €/hlö (4–12 v. 1 €/ikävuosi).

Hiihtomäentie 14, Helsinki

3. Fazer Café

Käynnistä arkipäiväsi Kluuvikadun terveellisellä aamiaisella ja herkuttele viikonloppuisin runsaalla brunssilla. Viikonloppubrunssi on lauantaisin klo 9–15 sekä sunnuntaisin klo 10–15. Hinta brunssille on 35,90 € ja valikoimassa on mm. erilaisia leipiä, croissanteja, jogurttia, kylmäsavulohta ja Skagenia.

Kluuvikatu 3, Helsinki | Varaa pöytä

4. Cafe Pispala

Cafe Pispalan brunssi on tunnettu pannukakuista, jotka valmistetaan amerikkalaiseen tyyliin. Kuva: Cafe Pispala.

Cafe Pispala sijaitsee uniikissa ympäristössä, Tampereen Pispalanharjun länsirinteessä, sata vuotta vanhan hirsitalon kivijalassa.

Cafe Pispalan kantavana ideana on valmistaa valtaosa tuotteista itse ja paikan päällä. Brunssilla ruoka on aina tuoretta ja tuodaan pöytiin tarjoiltuna.

Brunssin vaihtoehdot on koostettu erilaisista yhdistelmistä, ja voit valita annokseesi vaikkapa munakasta, aamiaisperunoita, skonsseja, pekonia, tuoreita hedelmiä… Brunssisettien hinnat ovat 17–26 € välillä.

Tämä brunssi on melkein poikkeuksetta täynnä, joten muista varata pöytä Cafe Pispalan nettisivujen kautta!

Pispankatu 30, Tampere

5. Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Kuva: Lahden Seurahuone.

Hyvää huomenta, tervetuloa aamiaiselle!

Aamiainen, brunssi tai breku – Lahden Seurahuoneen suositulla aamupalalla on monta nimeä. Kutsutaan sitä sitten millä nimellä tahansa, niin tosiasia on, että Lahden Seurahuoneen aamiainen antaa loistavan aloituksen päivään. Ja meille voit tulla aamiaiselle, vaikka et juuri nyt majoittuisikaan hotellissamme. Aamiaiskattauksemme löytyy valoisasta Hämesalista, Seurahuoneen 2. kerroksesta. Aamiaisen monipuolisesta ja runsaasta tarjonnasta löytyy ihania makuja niin suolaisen kuin makean ystävälle.

Paikallisuus näkyy aamiaispöydässä alueen lähituottajien herkullisissa vaihtoehdoissa – tarjoilemme mm. kennohunajaa, jota ovat valmistaneet katolla asustavat ahkerat city-pörriäiset. Huomioimme myös allergioita ja erityisruokavalioita noudattavat. Hemmottele itseäsi ja läheisiäsi viettämällä kiireetön hetki viihtyisissä puitteissa runsaan aamiaisen äärellä.

Aleksanterinkatu 14, Lahti

6. VENN

Klassinen seisovapöytä -tyylinen brunssi odottaa sinua lauantaisin klo 10–14 Jyväskylän VENNISSÄ! Brunssin hinta 30,90 € (26,90 € S-etukortilla) sisältäen laajan kattauksen seisovan pöydän herkkuja suolaisesta makeaan sekä pari lasillista kuohuviiniä (24 cl) sekä loputtomat virvokkeet.

Kauppakatu 30, Jyväskylä

7. Bistro Tammer

Tammerin loistelias viikonloppubrunssi! Tarjolla on mm. ruokaisia salaatteja, kala- ja äyriäisherkkuja, lämpimiä annoksia, raikkaita hedelmiä ja vihanneksia, unohtamatta klassisia brunssiherkkuja ja jälkiruokapöytää. Brunssin erikoisuuksia ovat marinoidut vihersimpukat sekä jälkiruokapöydän kuohkeat amerikkalaiset pannukakut.

Brunssi on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin kahdessa kattauksessa klo 12 ja 14.30 Tammerin juhlasalissa hintaan 36,90 € (S-Etukortilla 34,90 €).

Radisson Blu Grand Hotel Tammer: Satakunnankatu 13, Tampere

8. Gustavelund

Kuva: Gustavelund.

Hotelli Gustavelund sijaitsee hurmaavissa puisto- ja järvenrantamaisemissa Tuusulassa. Hotelli edustaa arkkitehtuuriltaan 1960-luvun modernismia ja vaalii tiloissaan aikakauden aitoa vintagedesignia, kalusteita sekä taidetta. Aulagalleriassamme esillä on kuukausittain vaihtuva taidenäyttely.

Hotellin ravintola Intossa tarjoillaan vaihdellen klassisia brunssitarjoiluja sekä erilaisia teemabrunsseja lauantaipäivisin syksystä kevääseen. Kesäisin Tuusulanjärven rannassa toimii uskomattoman upea, satojen asiakaspaikkojen Pritsi-terassiravintola.

Esimerkkejä kevään 2023 brunsseista ovat muun muassa saaristolaisbrunssi, parsabrunssi, vappubrunssi ja samppanjabrunssi.

Teemat, menut ja hinnat päivittyvät hotelli Gustavelundin kotisivuille brunssikauden aikana. Varaukset hovimestari@gustavelund.fi.

Kirkkotie 36, 04310 Tuusula

9. RUNO Kitchen & Bar

Kuva: RUNO.

Vanhan Porvoon portilla, Rihmakadun ja Välikadun kulmassa unelmat ovat muuttuneet todeksi. RUNO Hotel Porvoo on kokonaisuus, jonka jokainen yksityiskohta on mietitty ja muotoiltu vanhaa kunnioittaen sekä uutta etsien.

Boutique -hotellin ravintola ja erityisesti ravintolassa tarjottavan brunssin maine on kiirinyt hetkessä houkutellen herkuttelijoita vierailulle. Brunssipöydästä löytyy vain parhaimmista lähellä tuotetuista raaka-aineista valmistettuja herkkuja, jotka vievät sinut makumatkalle Suomen luontoon ja merelle. Brunssi tarjolla sunnuntaisin klo 12–16, hintaan 40 €.

Rihkamakatu 4, 06100 Porvoo

10. Fat Lizard

Fat Lizardin FAT Sunday Brunch tarjoilee buffet tyylisesti perinteisempiä brunssiherkkuja kuten croissanteja, pekonia ja munakokkelia. Buffetissa erikoisuuksiakin löytyy kuten lohipastramia, Västerbotten-juustopiirakkaa tai esimerkiksi korealaisia BBQ-ribsejä.

Brunssi tarjoillaan sunnuntaisin kahdessa kattauksessa klo 10.30–12.30 ja 13-15, hintaan 39 €.

Tietotie 1, 02150 Espoo

. . .

Vuoden 2022 äänestystulos:

 1. Ravintola Oiva, Helsinki
 2. Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone, Lahti
 3. Verso, Jyväskylä
 4. Block by Dylan, Helsinki
 5. Tanner, Helsinki
 6. King’s Crown, Kuopio
 7. Muusa, Tampere
 8. Pastis, Helsinki
 9. Fazer Café (Kluuvikatu), Helsinki
 10. Moko, Helsinki

Vuoden 2021 äänestystulos:

 1. Fazer Café, Helsinki
 2. Ravintola Oiva, Helsinki
 3. Ravintola Muusa, Tampere
 4. Hotelli Verso, Jyväskylä
 5. Treffi Pub & Bistro, Helsinki
 6. Sokos Hotel Lahden Seurahuone, Lahti
 7. Lilla Roberts, Helsinki
 8. Pella´s Cafe, Tampere
 9. MBistro, Turku
 10. Äärellä Kuppi + Kattila, Seinäjoki

Lue myös