Siirry pääsisältöön

Riian paras ravintola – 2022 äänestys

1. Salve

Ravintola Salve tarjoaa makuelämyksiä perinteisistä latvialaisen keittiön herkuista elegantilla tavalla. Ravintola Salve sijaitsee Riian Vanhankaupungin sydämessä, joka onkin oikea paikka etsiä erinomaista ruokaa ja nauttia pääkaupungin erikoisuuksista.

Latinaksi ”Salve” tarkoittaa ”tervetuloa” mikä heijastaa täydellisesti ravintolan henkeä, sillä jokainen asiakas on lämpimästi aina tervetullut.

Ratslaukums 5, Riga

2. Dome

Ravintola Dome on Riian Vanhassakaupungissa sijaitsevan Dome hotellin oma ravintola. Kodikas, mutta tyylikäs ravintola Dome on vakiinnuttanut maineensa herkullisilla kalaruokilla, ja on jatkuvasti nimetty yhdeksi Riian parhaista ravintoloista useiden vuosien ajan.

Miesnieku iela 4, Riga

3. Vincents

Vincents perustettiin vuonna 1994 ja siitä on tullut yksi Itä-Euroopan merkittävimmistä fine dining ravintoloista. Sen maine on levinnyt kauas Latvian rajojen ulkopuolelle, sillä muun muassa prinssi Charles, Elton John ja Japanin keisari ovat maistaneet ravintolan annoksia.

Ravintola ostaa menun ainekset suoraan viljelijöiltä aina kun mahdollista. Vincents pyrkii hankkimaan aina parhaat ja tuoreimmat tuotteet, mikä tarkoittaa, että ravintolan ruokalista vaihtuu sään muuttuessa.

Elizabetes iela 19, Riga

4. Province

Province tarjoaa parhaita latvialaisen keittiön herkkuja, jotka on valmistettu vanhan ajan reseptien mukaan.

Erityisesti paikallisten keskuudessa arvostettuja ruokia, joita tarjotaan Provincessakin ovat perinteinen hapankaalikeitto sianlihalla, harmaat herneet savustetulla pekonilla ja jälkiruoaksi makea ruisleipäkeitto.

Kungu iela 2, Riga

Kuvituskuva. Latvialainen perinneruoka: harmaat herneet savustetulla pekonilla.

5. Milda

Milda tarjoaa autenttista ja perinteistä baltialaista ruokaa. Ammattitaitoisten kokkien avulla Mildan ruokalista uudistuu aina herkullisilla ja ainutlaatuisilla annoksilla.

Kungu iela 8, Riga

6. La Kanna

La Kanna tarjoaa välimerellistä ja sesongin mukaista ruokaa Riian keskustassa.

Tērbatas ieala 5, Riga

7. Restorāns 3

Villiä luomuruokaa keskellä Riian kaupunkia. Ravintola tarjoaa à la cartea sekä 7 ruokalajin maistelumenua.

Kalēju iela 3, Riga

8. Stage 22

Viiden tähden hotellin Kempinskin kattoterassilla sijaitsee ravintola ja baari Stage 22. Ravintolasta avautuu huikeat näkymät vaikuttaviin Riian nähtävyyksiin. Sisätila huokuu skandinaavisuutta – tyylikkäitä, selkeitä linjoja mahtipontisine yksityiskohtineen.

Aspazijas bulvāris 22, Riga

9. Petergailis

Ravintola Petergailis perustettiin Riian Vanhaankaupunkiin vuonna 1978. Kahden kirkon välissä sijaitseva kodikas perheravintola tarjoaa aamiaista, lounasta ja päivällistä.

Skārņu iela 25, Riga

10. Domini Canes

Riian Vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola, jossa on viihtyisä kesäterassi. Rentouttava ilmapiiri, ruoan ja palvelun laatu ja laaja valikoima viinejä ihastuttaa tässä viihtyisässä ravintolassa.

Skārņu iela 10, Riga

. . .

Valtera Restorāns sai myös myös ääniä, mutta ravintola on valitettavasti suljettu pysyvästi.

Lue myös