Siirry pääsisältöön

Suomen paras kasvisravintola – 2022 äänestys

Pääkuva: Hügge

1. Silvoplee

Tarjoamme Silvopleessa herkullista, tuoretta ja terveellistä vegaanista ja suurimmaksi osaksi gluteenitonta kasvis- ja raakaruokaa.

Raakaruokaa ei ole kuumennettu yli +40 C°. Tällöin entsyymit, vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet säilyvät elimistön kannalta parhaassa mahdollisessa muodossa.

Käyttämämme raaka-aineet ovat pääsääntöisesti luomua saatavuudesta riippuen. Suosimme kauden satoa sekä reilun kaupan tuotteita.

Toinen linja 3, 00530 Helsinki

2. Levant

Kuva: Levant

Levant tarjoaa autenttisia, raikkaita ja monipuolisia Lähi-Idän makuja ystävällisellä palvelulla. Street Food -henkiset falafel-rullat ja useista pienistä annoksista koostuvat meze-annokset ovat menussa pääosassa. Makuelämyksiä täydentää kohtuullinen hintataso ja viihtyisä ilmapiiri.

Katso kaikki Levant -ravintolat

3. Yes Yes Yes

Vilkas ravintola ja baari, joka sijaitsee entisessä McDonald’sin tiloissa ja tarjoilee kasvisruokaa. ”Kyllä kyllä ​​kyllä!” sanoimme, kun tämä entisen McDonald’sin klassinen nurkka oli tavoitettavissa. Emme voineet estää itseämme toteuttamasta pitkäaikaista unelmaa: avata vilkas baari ja ravintola, jonka ruoka nyt vain sattuu olemaan kasvisruokaa. Olemme erittäin innoissamme voidessamme kutsua sinut luomaan maukkaita hetkiä ja monia maagisia muistoja. – Richard ja Alex

– Iso Roobertinkatu 1, 00120 Helsinki

4. Gopal

Kasvisravintola Gopal on toiminut Tampereen Tammelassa vuodesta 1997 lähtien. Tarjoilemme monipuolista, intialaisittain maustettua kasvisruokaa, jonka valmistamme alusta asti itse tuoreista raaka-aineista. Leivomme päivittäin myös tuoreita sämpylöitä.

Suosimme luomutuotteiden käyttöä. Käyttämistämme raaka-aineista luomua ovat viljat, pavut, idut, hapankaali, teet, raakaruokosokeri ja auringonkukansiemenet sekä vihannekset tarjonnan mukaan.

– Ilmarinkatu 16, 33500 Tampere

5. Kuori

Kuva: Kuori

Kuoressa tarjoamme tuoretta, innovatiivista kasvisruokaa tunnelmallisessa miljöössä. Olemme luoneet 60-luvun kivijalkaan vehreän keitaan, jossa on sopivassa suhteessa rosoa ja silmiä hivelevää kauneutta. 

Ravintolassamme on rento tunnelma, mutta ruokaan suhtaudumme asiaankuuluvalla hartaudella. Haluamme että viihdyt vieraanamme ja nautit ruoasta, juomasta ja hyvistä fiiliksistä.

– Hämeenkatu 8, 20500 TURKU

6. Roots Kitchen

Kasvisruokaa turkulaisille ja turkulaismielisille jo vuodesta 2014 Turun kauppahallissa.

Valmistamme joka päivä lounaat itse keittiössä. Meillä ei ole kiertäviä ruokalistoja, vaan ne suunnitellaan aina kauden raaka-aineiden ympärille.

Meille on tärkeää, että ruokamme on hyvää, mutta myös täyttävää, joten kiinnitämme erityistä huomiota annosten proteiinisisältöihin. Lisäksi suolaisuuden, makeuden ja happaman tasapaino pitää olla kunnossa, ja annoksissa pitää olla vähän jotain rapeaa, jotain mehevää ja jotain raikasta.

-Turun Kauppahalli: Eerikinkatu 16, 20100 Turku

7. Anne’s Vege

Kuva: Anne’s Vege

Anne’s Vege syntyi rakkaudesta kasvisruokaan ja siitä ideasta, että kasvisten lisääminen lautaselle on kiistatta terveysteko.

Anne’s Vegen fuusiokeittiössä on herkullisia kasvisruokia mm Thaimaasta, Intiasta, Lähi-Idästä, Koreasta, Vietnamista ja Italiasta. Suomalaista kotiruokaa on myös listoilla.

Keittiössämme ei käytetä mitään lisäaineita, gluteenia tai valkoista sokeria. Kaikki ruoka on kokonaan keittiössämme valmistettua ja myös vegaania. Käytämme saatavuuden mukaan luomua ja biodynaamisia raaka-aineita.

-Kauppakeskus Ainoa, 2. kerros: Tapionaukio 4, 02100 Espoo

8. Katriinan Kasvisravintola

Maija Silvennoinen aloitti Katriinan Kasvisravintolan tarinan vuonna 2004 huhtikuussa. Jo alusta alkaen oli selkeää, että ruokatuote olisi vegaaninen, puhtaista raaka-aineista ja käsityönä alusta alkaen valmistettua. Eli rakkaudella valmistettua, ilman lisäaineita.

Vuonna 2021 vappuna avattiin uusi ravintola naapuriin. Katriina Bistro, jonka ideologiaan kuuluu myöskin konstailematon ruoka, joka valmistetaan alusta alkaen kauden raaka-aineista ja tietenkin ilman lisäaineita. Bistrossa leivomme päivittäin hapanjuureen huumaavat artesaanileivät.

-Kauppakatu 11, 40100 Jyväskylä

9. Hügge

Vierailu Hüggessa on kuin matka toiseen maailmaan – sellaiseen, jossa aika pysähtyy ja voi vain keskittyä olennaiseen. Eli huikeisiin kasvisruokaelämyksiin ja hyvään seuraan. Hüggen kotoisa tunnelma syntyy heti ovella, kun tervehdykseksi saa leveän hymyn.  

Tinkimättömän laadukkaiden ja puhtaiden raaka-aineiden ympärille rakentuva makumaailma on puolestaan koostettu hurmaavalla periaatteella – kasvisruokaa kaikille. Hüggen huipputason kokkien omistautuminen maistuu ruuissa, jotka ovat maultaan niin vivahteikkaita ja elämyksellisiä, että helposti unohtaa syövänsä vain kasvisruokaa.

Tarkoin räätälöity juomamenu ja erinomaiset drinkit säestävät koko seurueen kesken jaettavaa maistelumenua tai upeita annoksia.

 Hüggen inspiroiva miljöö on jo itsessään visuaalinen kokemus ja pöytään saapuvat annokset niin kauniita, että niitä on melkein mahdoton olla kuvaamatta Instagramiin. Tule kokemaan Hügge  – tervetuloa meille kylään!

-Linnankatu 3, 20100 Turku

10. Veg Point

Kutsumme tervetulleeksi Porin ainoaan kasvis-ja vegaaniravintolaan. Ylpeyden aiheitamme ovat ainutlaatuinen asiakaspalvelu, tuoreet raaka-aineet sekä hyvä ruoka jonka ammattitaitoiset kokkimme valmistavat. Ruokalistoistamme löydätte merkinnät ’vegaaninen’, ’gluteeniton’ sekä ’laktoositon’ jotta asiakkaan olisi helpompi tunnistaa itselleen sopivat vaihtoehdot ja maut.

-Antinkatu 23, 28100 Pori

Lue myös