d-md-none
Siirry pääsisältöön

Paras joululahjaidea

Lahjakortti

Eniten äänestettiin lahjakortteja ja varsinkin elämyslahjakortteja. Ääniä tuli eniten hotelli-, ravintola-, kylpylä-, teatteri-, keikka-, museo-, sekä leffalahjakorttien puolesta. Myös erilaiset hemmottelulahjakortit saivat paljon ääniä, kuten hieronta, jalka-/ kasvohoidot ja kampaamolahjakortit.

Ääniä saivat myös kauppojen lahjakortit kuten kauppakeskuslahjakortti, joka kävisi moneen eri liikkeeseen, lahjakortti koruliikkeeseen tai vaikkapa S-ryhmän lahjakortti.

Siivouslahjakorttia äänestettiin myös useaan otteseeen. Tämä on siitä helppo lahja, sillä sen voi toteuttaa itse tai ostaa vaikkapa siivousfirman hoitamaan homma toisen puolesta!

Jotain itsetehtyä

Monet selvästi arvostavat itsetehtyä lahjaa. Ääniä saivat esimerkiksi itsetehdyt herkut kuten taatelikakku, karkit, suklaat, konvehdit, tortut, piparit, sinappi ja mausteseos.

Käsityöihmiset voivat toteuttaa myös seuraavat äänestetyt itsetehdyt lahjat: saippua, kynttilä sekä neulomalla villasukat tai pipo. Valokuvakirja yhteisistä hetkistä lahjan saajan kanssa lämmittää varmasti myös jokaisen mieltä.

Konkreettiset lahjat

Konkreettisia lahjojakin äänestettiin paljon. Perinteiset lahjat pitävät pintansa kuten suklaa, punaviinipullo ja kirja. Muita äänestettyjä konkreettisia lahjoja olivat sukat, pyjama, torkkupeitto, painopeitto, hajuvesi ja joulukukka. Herkkukori on myös oiva lahja ja sopii myös henkilölle, jolla on jo niin sanotusti kaikkea.

Kotimaista käsityötä pidetään selvästi arvossa, koska myös se sai ääniä. Tarjontaa on paljon ja samalla on hienoa tukea suomalaista työtä!

Aika

Tästäkin äänestyksestä huomaa, että ihmisten aika on kortilla nykypäivänä. Monet äänestivätkin lahjaideaksi yhteistä aikaa läheisten kanssa. Tämä on myös oiva lahjavinkki sellaiselle, jolla on rahat vähissä, tähän lahjaan ei nimittäin tarvitse paljoa rahaa, jos ollenkaan. Oli kysessä vaikka oma puoliso, lapsi, vanhempi, ystävä tai joku muu, niin tämä lahja lämmittää varmasti saajan mieltä!

Yksi lukijoistamme kiteytti hienosti lahjan merkityksen:

Mitä ikinä se onkaan, lahjan henkilöiminen! Samalla tuetaan suomalaista taiteilijaa tai yrittäjää vaikeina aikoina sekä levitetään joulumieltä. Lahjan kuin lahjan voi räätälöidä rakkaalle vaikkapa maalarin, ompelijan, kehystämön,… toimesta.

Lue myös