Siirry pääsisältöön

Lumoavassa Vanajanlinnassa järjestetään ikimuistoisia juhlia

Vanajanlinnasta tulee monelle mieleen julkisuudesta tuttujen parien upeat häät. Vanha arvokkuutta huokuva linna luonnonkauniilla paikalla on kuitenkin myös mitä mainioin paikka moneen muuhun juhlaan.

– Vanajanlinnassa järjestetään häiden lisäksi paljon syntymäpäiväjuhlia, ristiäisiä, valmistumisjuhlia, polttareita ja myös muistotilaisuuksia, kertoo Mika Walkamo Vanajanlinnasta.

Vanajanlinnassa järjestetään pieniä juhlia oman perheen, suvun tai ystäväporukan kesken, mutta tilat mahdollistavat myös suuret juhlat. Perinteisissä Vanajanlinnan itsenäisyyspäivänaaton juhlissa on noin tuhat vierasta.

Vanajanlinna on oivallinen valinta myös silloin, kun halutaan pitää laadukas ja tavoitteensa täyttävä kokous tai seminaari. 

Vanajanlinnan ympäristö on kaunis ja rauhallinen. Sen lisäksi linna sijaitsee lähes keskellä Etelä-Suomea. Se on sopivan matkan päästä niin pääkaupunkiseudulta kuin vaikkapa Turusta ja Tampereelta. Juhliin tai kokoukseen on kätevä tulla.

– Puolentoista tunnin ajomatkan päässä Vanajanlinnasta asuu hyvin suuri osa suomalaisista.

Vanajanlinnan upea ruokasali.

Walkamo on huomannut juhlien järjestäjien arvostavan myös sitä, että Vanajanlinna sijaitsee sen verran kauempana, jotta juhlavieraat voivat hyvällä syyllä jäädä yöpymään. Juhla on samalla kaikille mukava irtiotto arjesta.

Yöpyminen onnistuu isollakin porukalla, sillä Vanajanlinnassa on sata hotellihuonetta.

Maine korkean profiilin juhla- ja kokouspaikkana

Walkamo korostaa, että hyvästä maineesta halutaan pitää kiinni. Se tarkoittaa, että juhlissa ja kokouksissa myös tarjoilujen tulee olla hyvin laadukkaita.

– Ruoka on tärkeää, meillä on arvostettu kovan luokan keittiö.

Walkamo kertoo Vanajanlinnan haluavan pärjätä kisassa pääkaupunkiseudun arvostettujen juhla- ja kokouspaikkojen kanssa.

– Meidän pitää myös tarjoiluissa pystyä vähintään samaa. Emme saa mitään anteeksi siksi, että sijaitsemme idyllisessä maisemassa.

Vanajanlinnan Linna-golf on listattu useasti Suomen parhaaksi golfkentäksi. Myös golfkentän mainetta vaalitaan tarkoin. Laatutason säilyttäminen on kunnia-asia.

Komea Vanajanlinna ympäristöineen on ollut monen televisio-ohjelman kuvauspaikkana. Siellä on kuvattu muun muassa Maajussille morsian -ohjelmaa ja Luokkakokous 2 -elokuva. Walkamo paljastaa, että tulevana syksynä televisiosta nähdään Vanajanlinnassa kuvattu Christoffer Strandbergin tähdittämä Petolliset-ohjelma. 

Loppukesästä on luvassa viini- ja viihdenautintoja. Vanajanlinna kutsuu kaikki mukaan 25.–26. elokuuta järjestettäville Viinijuhlille. Tapahtumassa on mahdollisuus maistella erilaisia viinejä ja nauttia eturivin artistien esiintymisistä.

Vaikka Vanajanlinna on Suomessa, siellä voi hyvin kuvitella olevansa hemmottelulomalla Keski-Euroopan maisemissa. Ainutkertainen linna ympäristöineen luo puitteet unohtumattomille juhlille. 

Vanajanlinnantie 476, Hämeenlinna

www.vanajanlinna.fi

Lue myös