d-md-none
Siirry pääsisältöön

Lapin paras ravintola

1. Ravintola Pallas

Kuva: Ravintola Pallas.

Lapland Hotels Pallaksesta löytyvä intiimi 150-paikkainen hirsiravintola palvelee tunturiin vuodesta toiseen palaavia maukkaalla ja runsaalla aamiaisbuffetilla sekä herkullisella à la carte -listalla. Retkipäivän tai vaelluksen jälkeen tilaa on myös itsensä hemmottelulle. Ruokalistan varmoilla suosikeilla kuten paahdetulla raudulla tai herkullisella poronkäristyksellä on juhlallista kruunata päivä.

Pallastunturintie 560, 99330 Pallastunturi

2. Kammari 

Kammari on kodikas ja lämminhenkinen ravintola Muonion Olostunturissa. Ruoka on hyvää, maha tulee täyteen ja huolenpito on hellää. Kammarissa on 100 asiakaspaikkaa ja A-oikeudet. Kammari viettää tällä hetkellä kesälomaa, mutta avaa jälleen 1.7.2023.

Kapustarinnantie 1, 99300 Muonio

3. Ravintola Rouhe

Kuva: Ravintola Rouhe.

Ravintola Rouhe on marraskuussa 2013 perustettu ravintola Ylläkselle, Äkäslompolon kylään. Tarjoamme ihania makuelämyksiä ja kokonaisvaltaisia kokemuksia. Valikoimissamme on pääosin kotimaisia raaka-aineita sekä moderneja ulkomaan herkkuja. Keittiömme tarjoaa makuelämyksiä laidasta laitaan, ehkä jotain juuri sinulle? 

Hyvän ruoan paras ystävä on tietenkin… hyvä seura. Meille mahdut niin yksin, kaksin kuin suuremmalla seurueellakin.

Lompolontie 3, 95970 Äkäslompolo

Varaa pöytä

4. Aurora Estate

Kuva: Aurora Estate.

Täysin uniikki Boutique Hotelli ja Ravintola sijaitsee Ylläsjärven rannalla Suomen suurimman hiihtokeskuksen, Ylläs-tunturin juurella. Hotellin omistajina toimivat ystävykset Sirly ja Heidi.

Ravintolassa tarjoiltavat raaka-aineet valitaan satokauden mukaan ja eettisyys on tärkeä molemmille yrittäjille, myös viineissä ja kahvissa. Tärkeää annoksissa yllätyksellisyys, mutta ennen kaikkea maku! 

Ravintola avataan jälleen syyskuussa 2023.

Tirroniementie 4C, 95980 Ylläsjärvi

5. Nili

Ravintola Nili tarjoaa aitoja lappilaisia herkkuja sekä tuvan täydeltä tunnelmaa keskellä Rovaniemen ydinkeskustaa, hotellien sekä safariyritysten välittömässä läheisyydessä. Keittiön kulmakiviä ovat puhtaat lappilaiset ja suomalaiset raaka-aineet, joista ruoat valmistetaan alusta alkaen itse.

Valtakatu 20, 96200 Rovaniemi

Varaa pöytä

6. Anaar

Kuva: Ravintola Anaar.

Wilderness Hotel Juutuan yhteydessä toimiva Ravintola Aanaar on arvostettu fine dining -ravintola Inarin kylän sydämessä, Juutuanjoen rannalla. Aanaar kertoo pohjoisen luonnon tarinaa palkittujen annostensa kautta. 

Aanaarin keittiö luo lautasellesi ainutlaatuisia makuelämyksiä käyttäen monipuolisesti paikallisia raaka-aineita aina jäkälästä ja väinönputkesta poronlihaan ja Inarijärven kaloihin. Raaka-aineita valittaessa suositaan sesongin mukaisia vaihtoehtoja, jotka hankitaan paikallisilta tuottajilta aina kun mahdollista.

Saarikoskentie 2, 99870 Inari

Varaa pöytä

7. Ravintola Kultahippu

Kuva: Ravintola Kultahippu.

Kultahippu on nimensä veroinen, pieni aarre kaukana pohjoisessa. Sijainti on mitä parhain – lähellä lentokenttää, hyvien kulkuyhteyksien varrella, keskellä Ivalon kylää kaikkien palveluiden tuntumassa.

Tunnelmallinen ravintola on kuuluisa hyvästä ruoastaan ja sen Á la carte listalta löytyy herkkuja moneen makuun pohjoisen erikoisuuksista keittiömestarin bravuureihin. Ravintolassa on monipuolinen runsas lounasbuffet arkisin ympäri vuoden ja Á la cartea tarjoillaan suurimman osan vuodesta. Aamiainen sen sijaan on katettuna vuoden jokaisena päivänä ja se on tarjolla on myös ulkopuolisille vieraille! 

Tapahtuma viikonloppuina raikaa ravintolassa karaoke ja yökerhossa tanssitaan aamun pikkutunneille saakka. Kesäisin käytössä on myös 120 asiakaspaikkainen terassi jokinäkymällä.

Petsamontie 1, 99800 Ivalo

8. Ravintola Utsu

Kuva: Ravintola Utsu.

Levitunturin Utsuvaaran upeimmalta paikalta nousee ylväs lasikattoinen rakennus – Ravintola Utsu. Ravintola Utsu jatkaa Levin Iglujen ravintolasaagan menestystarinaa, jonka keskiossä on edelleen puhdas pohjoinen luonto ja sen vaihtuvat vuodenajat. Sesongin puhtaista ja maukkaista raaka-aineista sekä vastuullisista lähituotteista koostuva menu, rento lämmin tunnelma sekä ympäröivät tunturimaisemat pitävät huolen, että herkutteluhetki hellii kehon lisäksi myös mieltä.

Harjatie 2, 99130 Levi

9. Sky Kitchen & View

Kuva: Sky Kitchen & View.

Lapland Hotels Sky Ounasvaaran näköalaravintola Sky Kitchen & View on jo useana vuonna äänestetty Suomen parhaimpien ravintoloiden listoille. Sky Kitchen & View -ravintolassa voit ihastella maisemaikkunoista horisonttiin levittäytyvää Ounasvaaran luontoa niin aamiaisella kuin illallisella. Ravintolan ruokalista on ylistys pohjoisen monimuotoiselle luonnolle ja sen tarjoamille maailman puhtaimmille, paikallisille raaka-aineille.

Juhannuskalliontie, 96400 Rovaniemi

10. Gustav Kitchen & Bar

Kuva: Gustav Kitchen & Bar.

Herra Gustav on lempeä isoisä, jonka parta kutittaa halatessa. Hän ei koskaan kieltäydy onkireissusta lastenlastensa kanssa tai kiellä ottamasta vielä yhtä lettua. Gustavin kulkurisielu paloi jo silloin, kun matkustelu ei ollut vielä niin muodikasta. Hänen lukuisilta reissuiltaan ovat peräisin ehtymättömät tarinat sekä matka-arkullinen reseptejä. 

Nykyään Gustavin maankiertäjän uteliaisuus on jo hienovaraisempaa. Hyvä juoma, maukas ruoka ja rakkaat ihmiset ovat Gustaville ensiarvoisen tärkeitä. Siksi hän ei säästele vaivojaan tai keittiölaulujaan valmistaessaan ystävilleen herkkuja, joita vain tinkimättömällä vuosikymmenten kokemuksella voi loihtia.

Koskikatu 12, 96200 Rovaniemi

Varaa pöytä

. . .

Vuoden 2022 äänestystulos:

  1. Hullu Poro, Levi
  2. Riipisen Riistaravintola, Ruka
  3. Neljän Tuulen TupaKaamanen
  4. Rosso Rovaniemi
  5. Ravintola Aanaar, Inari
  6. Classic Pizza Levi
  7. Nili Rovaniemi
  8. Ravintola Pallas, Lapland Hotels, Pallastunturi
  9. Romekievari, Iso-Syöte
  10. Gustav Kitchen & BarRovaniemi

Oletko matkustamassa Lappiin?

Lue myös