Siirry pääsisältöön

Kolin helmi: Sokos Hotel Break

Jos kaipaat hemmottelua ja helppoutta, voin lämpimästi suositella majoitusvaihtoehdoksi Sokos Hotel Breakia Kolilla. Hotelli sijaitsee keskellä Kolin sanoinkuvaamattoman upeaa luonnonpuistoa, jossa näkymät ovat henkeäsalpaavan kauniita. Ollaan käyty Kolilla kesällä, keväällä sekä talvella, ja jokainen vuodenaika on ollut omalla tavallaan upea. Talvella voi vuokrata lumikenkiä ja kävellä haastavampia reittejä tai valita lyhyemmän reitin vaelluskengillä. Muista kuitenkin pakata nastakengät mukaan – patikointi on silloin huomattavasti mukavempaa! Reitit lähtevät suoraan hotellin vierestä, ja voit talvella esimerkiksi tehdä koko perheen voimin Huippujen kierroksen, ja nähdä jylhiä maisemia Akka-Kolilta, Ukko-Kolilta ja Paha-Kolilta. Reitti ei talvella sovellu (minun mielestäni) henkilöille joilla on rajoitettu liikkuvuus, koska lumen kanssa reitti voi olla joillekin raskas.

Laskettelua upeissa maisemissa

Lasketteluhissejä löytyy pari ja vielä lastenhissi, joten kyseessä ei ole mikään Lapin elämys, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä että Kolin laskettelurinteet ajavat asiansa. Rinteen alajuoksusta löytyy myös ihana tulipaikka, jossa voi grillata makkaraa. Ravintolasta saa myös sekä terveellistä päivän lounasta että vähemmän terveellistä kananugettia. Ja tietty minttukaakotakin löytyy. Mutta ne näkymät kun laskettelee! Ai että, Pielinen avautuu edessä ja laskettelet rauhassa ilman ruuhkaa.

Kylpylä aikuiseen makuun

Paras kylpylä Suomessa? No minun mielestäni sen löytää täältä. Kylpylä on ehdottomasti aikuiseen makuun ja siellä hurahtaa helposti monta tuntia. Sisäänpääsyhintaan kuuluu juoma- tai hoitokiulu, eli kiulu johon voi valita joko pullollisen kuohuvaa tai viiniä tai vaihtoehtoisesti Lumenen ihanan tuotepaketin. Jos saapuu kahden ihmisen voimin kylpylään, saa molemmat ja voi näin nauttia omasta spa-hetkestä SEKÄ kuohuvasta. Täydellistä!

Kylpylä koostuu kolmesta eri saunasta sekä kylmä- pore- ja musiikkialtaasta. Musiikkialtaassa voit kellua ja kuunnella veden alla soivaa klassista musiikkia. Altaiden välistä löytyy myös tuoleja välirentoutumista tai seurustelua varten – sekä myös jalkapohjahierontaa tarjoava pikkukivi-allas.

Yhdestä kulmauksesta löytyy myös jalkahoitopiste, eli oma pieni jalkakylpy-allas, jonne voi tiputtaa Lumenen tuotepaketista löytyvää jalkasuolaa ja rentoutua.

Saunoja on kolme erilaista – on höyrysaunaa, savusaunaa sekä perinteistä suomalaista saunaa.

Pihalta löytyy se ihanin osuus – nimittäin paljut. Talvella sinne voisi jäädä asumaan. Siellä nautiskelee lämpimässä vedessä skumppalasi kourassa maisemia ihaillen tuntikaudet jos kehtaa sinne jäädä lillumaan ????

Spa:sta löytyy myös rentoutumishuone, jossa voi makoilla lämmitetyillä penkeillä ja nauttia pähkinöistä, hedelmistä ja mehusta. Tai jos skumppa on päässyt loppumaan, voi napata tilasta löytyvän puhelimen käteen, ja soittaa vieressä olevan Hiekkapakka-pubin baaritiskille ja tilata sitä kautta itselleen lisää juotavaa. Erittäin toimiva konsepti.

Viiden tähden ravintola

Hotellissa on Grill it! ravintola ja sen yhteydessä toimii myös Kahpitsa-kahvila, jolla on ravintolaa laajemmat aukiolot ja josta voi tilata esim päivällä itselleen pitsaa. Pitsat olivat mielestäni hyviä ja makuyhdistelmät mukavan yllättäviä.

Ilta-ravintola on erittäin suosittu, ja pöytävarausta suositellaan lähes aina. Ruokalista on laaja ja monipuolinen, ja sieltä löytää kyllä vaativakin ruokailija itselleen jotain monelle päivälle. Joten me illallistamme aika usein reissuillamme Grill it:issä lähes joka päivä.

Jos varaa tarpeeksi ajoissa, on mahdollista saada itselleen ikkunapöytä – josta maisemat ovat upeat!

Aamiaisesta ei puutu mitään

Ja sitten päästään tärkeimpään osuuteen: täydellinen aamiainen! Ai että, karjalan piirakat ovat täällä taivaallisen hyviä. Ja kaikkea löytyy jokaiseen makuun – sekä terveellistä että vähemmän terveellistä. Ja pekonin ystäville tiedoksi – täällä osataan todellakin valmistaa aamiaispekoni!

Tiedän, että maisemien hehkutus toistuu tässä jokaisessa käänteessä, mutta kun se on Breakin paras osuus – minne tahansa käännät katseen niin tulee sellainen aah-fiilis. Kuka nyt ei haluaisi nauttia aamiaisensa näissä maisemissa?

Aina kun minulta kysytään parhaimpia hotellikokemuksia Suomesta, niin Kolin Break nousee vieläkin kärkisijoille. Ja palvelu on niin aitoa ja välitöntä – Breakissa todellakin toivotaan että asiakas viihtyy.

Olikohan tässä jo tarpeeksi ylisanoja ???? Menkää ja kokekaa itse!

Kuvat: Elina Engberg

Lue myös