d-md-none
Siirry pääsisältöön

Joulun paras kalaruoka

Eihän jouluateria ole mitään ilman kalapöytää. Graavikalat, mädit, uunikalat, savustetut kalat ja sillit tekevät joulupöydästä erityisen herkullisen. Mieti jo pelkkää sillien makumaailmaa, sillä vaihtoehtoja löytyy perinteisestä sinappisillistä, kirpeän happamaan sitruunasilliin tai vaikka tuliseen thaisilliin. 

Jouluhan ei tule ilman graavilohta, joten eipä yhtään ihme, että tämä joulun perinneherkku kipusi listaykköseksi. Mikäli haluat ripauksen eleganttiutta kalapöytääsi kokeile konjakkigraavattua lohta!

Äänestetty joulun kalapöydän TOP 10 -herkut:

  1. Graavilohi
  2. Kylmäsavulohi
  3. Lämminsavulohi
  4. Uunilohi
  5. Sinappisilli
  6. Savusiika
  7. Graavisiika 
  8. Mäti
  9. Sinappisilakka
  10. Graavilohirulla

Tästä vinkit monipuolisempaan kalapöytään. Näitä äänestettiin myös:

  • Lohi: aurajuustosavulohi, rieskarulla kylmäsavulohella, graavilohirullat, kylmäsavulohi kakku, lohiruisnapit, lämminsavulohi majoneesi, jääkellarin lohi, lohimousse
  • Mäti: mätileivät, muikun mäti
  • Silli: sillikaviaari, konjakkisilli, lasimestarin silli, sillisaalaatti, lasimestarin silli
  • Silakka: Katajanmarjamaustettu silakka, marinoidut silakat, sinappisilakkarullat, valkosipulisilakat, tomaattisilakat uunissa
  • Muita: savupallas, haukiterriini, livekala, lipeäkala, graavikuha

Käy katsomassa myös Toptasten kalaresetejä tästä.

Lue myös