d-md-none
Siirry pääsisältöön

Hotell Haiko Gård – övernatta i en legendarisk gårdsmiljö som bjuder på natur, kultur, gastronomi och spa

En fantastisk natur omringar Haiko herrgårdshotellbyggnad som kallats den vackraste herrgården i Finland. Från den nyare spahotellbyggnaden kan man beundra havsstranden som sträcker sig precis nedanför. Ikoniska Haiko Gård vill motsvara besökarnas förväntningar. 

kartano

– Vi strävar efter att erbjuda upplevelser som överträffar alla gästers förväntningar. Vår veranda är ett fantastiskt ställe att sitta och beundra gårdsparken, njuta av god mat eller ett glas bubbel serverat från vår nya bar, beskriver kökschefen Jyrki Yli-Uotila.

Haiko Gårds matfilosofi baserar sig långt på det nordiska köket. Yli-Uotila lyfter också fram som ett av sommarens absoluta toppevenemang Nordic Fish & Wine vinkvällen som ordnas på Haiko den 10 juni. 

– Samvaro, vinkunskap från branschens ”vinpastor” och maträtter lagade av gästande utländska chefkocker och våra egna köksmästare vi lovar ett gastronomiskt fyrverkeri av smaker!

Vinkvällen bjuder på bland annat fisk från Nordsjön, kräftor från Göteborg och rökt kött. Haiko har satsat mycket på miljön via sitt miljöprogram och odlar till exempel själv en stor del av örterna, blommorna, bären och grönsakerna i sin egen trädgård – också vinkvällens sidorätter kommer från gårdens egen mark.

Haiko Gårds kök deltar i år också i Smaku Festivals-matfesten, som erbjuder människor en möjlighet att pröva rätter från restaurangerna i deras område för ett tasting-pris. 

Herrgårdsrestaurangen serverar Haikos populära Söndagsbrunch till slutet av året. Sommartisdagarna erbjuder en möjlighet för en spaövernattning som innehåller herrgårdens kända klassikermåltid som grädde på moset. Denna sommar fortsätter också de härliga Yogasemestrarna och juli-augusti är det meningen att man yogar ute i herrgårdsparkens vackra omgivning. 

Övernattningen innehåller alltid hotellfrukost, inträde till spa (1,5 timme) och gratis parkering.

www.haikko.fi

www.haikko.fi/hotelli

www.haikko.fi/tapahtumat

Lue myös