d-md-none
Siirry pääsisältöön

Helsingin pahaat lounaat

Minne mennään lounaalle? Tuttu kysymys, eikö? Me kysyimme Toptaste-yhteisöstämme, mihin he menevät lounaalle pääkaupunkiseudulla. Tässä ovat heidän ideansa teille!

Tutustu myös parhaimpiin lounassalaattiehdotuksiimme!

Ravintola Pastis, Pieni Roobertinkatu 2
Viikoittain vaihtuva 3-ruokalajin Menu du Jour!  Pastis valmistaa ranskalaista keittiötä ammentaen ja kauden raaka-aineita kunnioittaen viikoittain vaihtuvan lounasmenun. Lounas tarjolla ti-pe 11.30-15.00 välisenä aikana. Pastiksen lounaalla käytät ajan tehokkaasti ja nautit samalla herkullisesta ruuasta 31€ kiinteään hintaan sisältäen alkupalan, pääruuan ja jälkiruuan. Palvelu toimii mutkattomasti ja lounaan ehtii nauttimaan jopa 45 minuutissa.

Factory Kamppi, Runeberginkatu 3
Factory tarjoaa lounasbuffetin arkisin klo. 10.30 – 15.00. Lounasbuffet sisältää runsaan salaattipöydän, neljä lämmintä ruokavaihtoehtoa sekä kahvin / teen. Lounasbuffet 10,50€ (Lasten lounas: 10v ja alle 1€/ikävuosi), salaattibaari 10,60€.
Varaa pöytä

Vapiano Mikonkatu, Mikonkatu 15
Vapianon lounaslistalta löytyy muutama salaattivaihtoehto, erilaisia pastoja sekä pari lounaspizzaa. Pizzan tilauspiste löytyy ihan perimmäisestä nurkasta ja salaatti ihan sen vierestä. Pastapiste puolestaan on lähimpänä sisäänkäyntiä. Itse tilaaminen on helppoa ja nopeaa – menet oikealle tiskille, kerrot mitä haluat syödä, näytät saamaasi korttia lukijalle ja siirryt odottamaan lounaan valmistumista. Voilá!

Treffi Pub, Hiihtomäentie 14
Arkisin lounaalla on tarjolla sekä kotiruokaa että eksoottisempia makuelämyksiä. Lounasta on tilattavissa klo. 10.30-14.00, hintaan 12 €. Lounas sisältää myös salaattipöydän, leivät ja kahvin tai teen. Myös kaikki À la carte -annokset saatavilla lounasaikaan.
Varaa pöytä

Story, Tripla, Kamppi, Vanha Kauppahalli
Lounas on 11.00-15.00 ja tarjolla on Storyn klassikoita kuten suosittu lohikeitto ja burgerit. Vaihtoehtoisesti voit valita jonkun kolmesta viikon erikoisannoksesta tai nauttia jonkun salaatin salaattibaarimme kuudesta vaihtoehdosta.  Ruoat maistuvat varmasti myös kotona tai konttorilla. Salaattibaarin bowlit saatavilla päivittäin klo 17 saakka.

East Market Tripla, Korealainen BBQ | WOK | kimchi | Korean Fried Chicken
East Market tuo parhaat annokset Aasian suosituimmista ruokakulttuureista saman katon alle! Löydät raikkaat wokit ja salaatit, Korean Fried Chickenin ja korealaisen BBQ:n saman katon alta urbaania aasialaista ruokamarkettia mukailevasta ympäristöstä.
Varaa pöytä

Sushibar & Wine, Korjaamo | Kallio | City | Uudenmaankatu | Freda
Sushibar + Wine -konseptin idea syntyi yksinkertaisesta oivalluksesta. Sushi ja skandinaavinen estetiikka ovat kotoisin eri puolilta maailmaa, mutta silti ne olisivat kuin luotuja toisilleen. Liiton sinetöi kolmas elementti: itsenäisten tuottajien valmistamat orgaaniset viinit. Kun näennäisesti keskenään erilaiset asiat yhdistettiin, syntyi jotain todella ainutlaatuista.

Dylan, Marmoripiha | Block by Dylan, Eteläranta 18
Kaikkien Dylanien noutopöydät notkuvat tuoreita, terveellisiä ja maukkaita salaatteja, joita on aina tarjolla noin 20 erilaista. Lisäksi lounaaseen kuuluu aina lämmin ruoka tai keitto.
Varaa pöytä

Thai Papaya, Kauppakeskus Saari
Thai Papaya tarjoaa lounaan hintaan 12,50€. Pääruoan saa valita listalta: kasvis, tofu, kana tai possu. Lounaaseen kuuluu runsas alkubuffet: päivän keitto, runsas salaattipöytä, kasviskevätkääryleet, tuoreita hedelmiä, leipää ja levite. Vesi, mehu, kahvi ja tee kuuluu hintaan. Keitto ja salaattilounaan hinta on 9 €.

Sen Chay, Siltasaarenkatu 3-5
Vegaanista aasialaistyyppistä ruokaa tarjoava ravintola Hakaniemessä.

Sushi Wagocoro, Runeberginkatu 63 A 21
Tuoretta sushia japanilaisomisteisessa pienessä sushiravintolassa Töölössä. Tarjolla on erikokoisia sushilajitelmia, joita saa myös takeawayna.

Cafe Lasipalatsi, Mannerheimintie 22 – 24
Cafe Lasipalatsin herkullinen ja täyttävä kotiruokalounas on tarjolla ma-pe klo 11.00-14.30 hintaan 10,70 €.  Lounas sisältää buffetista salaattipöydän, oman leipurin leipää, päivän keiton, kaksi lämmintä ruokaa sekä kahvin ja teen. Lounaslista vaihtuu viikoittain. Sunnuntaisin tarjolla keittolounasta.

Casa Largo, Asema-aukio 2
Casa Largo on moderni ja välitön espanjalainen ravintola Helsingin sydämessä, Sokoksen kulmassa. Vaihtuva lounas tarjoillaan ma-pe klo 11-15.

  • Hallikahvilat | Roots Kitchen | SOUP+MORE, Hakaniemen Kauppahalli
  • Hallikahvilat: Ensimmäisessä kerroksessa kotiruokaa, kuten suositut perinteiset silakkapihvit. Roots Kitchen Hakaniemi: tarjoaa kasvis-ja vegaaniruokaa. SOUP+MORE: Joka päivä 3 herkullista keittoa! Tuoreista raaka-aineista itse tehtyjä keittoja ja tuoretta Gateau Grand Blanc leipää yrttiöljyn kanssa.

Naughty Brgr, Lönnrotinkatu 13
Lounas ma-pe klo 11.00-15.00. Voit valita burgerin ja lisukkeen, mutta maksat vain burgerin hinnan (spessulisu + 2€)!

Salve, Hietalahdenranta 5 C
Kuuluisat ja ehkäpä maan parhaat silakat sekä merimiesten kulta-ajoilta säilynyt Salven pannu ovat edelleen listalla – mitä nyt joku nykyään heittelee joukkoon silmänlumeeksi vihanneksiakin. Vaihtuva lounaslista 10.30-14.00.

Chicos, Töölö | Arabia| Viikki | Vuosaari
Love at first bite! Chico’s on parasta arkea ja iloista viikonloppua arvostavien uusi vakkarimesta. Voit valita ja luoda juuri sinulle sopivan tavan ruokailla – annosten yhdistelemiseen ei ole rajoja! Kasvisruoka on saanut Chico’sissa ihan uuden merkityksen. Tuttujen burgerien rinnalle on tuotu uudet kasvisburgerit eli vurgerit, jotka nyt vaan hurmaavat jopa lihansyöjän.

Kiila, Kalevankatu 1
Eri päivinä eri lounasmenu! Lounas tarjoillaan ma-pe klo 10.30-15.00. Lounaaseen sisältyy alkusalaattipöytä, leipä ja voi, sekä kahvi tai tee.
Varaa pöytä

Chapter, Aleksanterinkatu 22
Tämä on fine dining lounaselämystä toivovalle kulinaristille! Vaihtuva lounaslista ti-la klo 12-14:30.

Penelope, Mikonkatu 9
Buffetlounaassa on saatavilla runsas ja herkullinen lähi-idän lämpimiin makuihin keskittynyt meze-tapaspöytä salaatteineeen, alkuruokineen ja muine herkkuineen, sekä pöytiin tarjoiltu pääruoka. Lämpimiä pääruoka-vaihtoehtoja on päivittäin tarjolla kaksi, eli herkullista kotiruokaa sekä Penélopen a´la cartesta tuttu annos ja kaksi jälkiruokaa. Uudistetun lounaamme hinnat ovat erittäin ystävälliset, salaattibuffa 13€ (sis keiton ja leivät) ja kaikki herkut 18€.

Vegoshi, Kluuvi kitchen
Lounaalla tarjotaan bowleja, sushia, dumplingseja ja kevät kääryleitä riippuen annoksesta hinta on 11.50€-13.90€.

Hoku, Kampin kauppakeskus, 5 krs.
Hokun keittiöfilosofia edustaa havaijlaista fusion-keittiötä. Lounas on hintaan 13-17€ annoksesta riippuen.

Luckiefun’s, Itis | Tripla | Redi | Freda | Kaivokatu | Lönnrotinkatu | Sörnäinen
Laajan sushibuffet, josta löytyy perusnigirien ja ‑makien lisäksi myös hieman erikoisempia herkkupaloja, monipuolista kasvissushivalikoimaa unohtamatta! Lisäksi buffetin valikoimaan kuuluu lämmintä ruokaa aasialaisesta keittiöstä. Itadakimasu!

Kaarna, Kauppakeskus Forum, 1 krs.
Rento suomalainen ravintola pohjoismaisella mausteella. Keittiö tarjoaa yksinkertaisia, selkeitä ja puhtaita makuja. Erikoisuutena on laaja valikoima pohjoismaisten pienpanimoiden tuotteita. Keittolounaan saa hintaan 11,20 € ja lounasbuffetin 13,20 €.

Green Hippo Cafe, Punavuorenkatu 2
Lähes koko menu soveltuu myös kasvissyöjille ja vegaaneille ja tarjolla on paljon gluteenittomia vaihtoehtoja. Sunnuntaisin saatavilla on Helsingin suosituimpien joukkoon kuuluva brunssi. Lounasmenu tarjoillaan ma-pe klo 11.00-14.00 hintaan 10,70€ (14-16 12€)

Konnichiwa, Pohjoinen Rautatiekatu 21, Kauppakeskus Kaari
Buffettiin sisältyy noin 30 sushin valikoima päivittäin. Lounasvalikoima vaihtuu päivittäin, on monipuolinen ja maistuva. Lounas tarjoillaan ma-pe klo 10.30-16.00 hintaan 12,50€.

Mama Mozza, Kahvipavunkuja 2
Lounaan annokset ovat reilun kokoisia. Lounas tarjoillaan klo 10.00-14.30.

Namaskaar, Elielinaukio 3
Keittiön sydämenä toimii aito tandoori-saviuuni, jossa ruoan kypsennys tapahtuu pehmeällä tulella ruoan aromit säilyttäen. Erikoisruokavaliot sekä monipuoliset kasvisruoat löytyvät myös valikoimistamme.

Makaronitehdas, Kauppakeskus Ainoa | Kauppakeskus REDI
Makaronitehtaassa keskitytään yhteen asiaan: Tekemään Suomen parasta ja tuoreinta pastaa. Lounaan saa hintaan 12,90€.

Morrison’s, Ateneuminkuja
Lounasta MorriSon’sissa tarjoillaan arkipäivisin klo 11-15. Runsailla lounasannoksilla jaksaa paahtaa loppupäivän. Tervetuloa nauttimaan reiluista annoksista, virkistävistä juomista ja rennosta meiningistä! Varaa pöytä

Signor Smith, Mall of Tripla
Toteutamme italialaista ruokaa modernilla visiolla ja otteella. Pastan, pizzan ja muiden herkkujen lisäksi pääasiassa ravintolassa ovat oluet. Buffetlounas on ma-pe klo 10.30-14.00. Lounaaseen kuuluu runsas salaattibuffet ja kahvi/tee.

Onda, Hämeentie 13B
Ondan lounas tarjoillaan klo 11.00-15.00! Lounaalla tarjotaan sekä liha- että vegaanista ruokaa, joista molemmat ovat maidottomia ja gluteenittomia. Ondassa tarjoillaan myös paljon erilaisia salaatteja kastikkeineen sekä talon leipää.

Caverna, Yliopistonkatu 5
Runsaasta lounasbuffetista löytyy jokaiselle jotakin. Cavernan lounasbuffet on tarjoilla ma-pe klo 11.00-15.00 hintaan 13,90€.

Teatterin salaatti – DELI, Pohjoisespa 2
Kaupungin suosituimmassa salaattibaarissa nautit salaattisi paikan päällä tai nappaat sen nopeasti mukaan. Muistathan myös mahdollisuuden tilata take away -salaatit etukäteen toimistolle tai kotiin, voit noutaa salaattisi jonottamatta sinulle sopivana ajankohtana.

Mashiro, Postitalo ja Mäkelänkatu 22
Tunnelmallinen ja intiimi ravintola Mashiro on tasokas japanilainen perheravintola. Meiltä saat tuoretta ja käsittelemätöntä ruokaa, joka on valmistettu rakkaudella ja ainutlaatuisen herkullisilla, salaisilla resepteillä. Valmistamme annoksesi avokeittiössä vain muutaman metrin päässä Sinusta. Lounas on sushijuna buffet ma-pe 11.00-15.00, hintaan 12,90 €

Puuttuiko mielestäsi joku paikka meidän listalta? Laitapa meille viestiä osoitteeseen info@toptaste.fi niin lisäämme myös sinun lempipaikkasi listaan!

Lue myös