d-md-none
Siirry pääsisältöön

Vegaaniburgerit

Tilasimme luomuruokaa Luomukassi -palvelusta ja sen vegaanikassin yksi resepti on tässä.

Kahdelle | n. 50 min

  • 1/2 bataatti
  • 2 kpl hampurilaissämpylöitä
  • vegaanista juustoraastetta
  • 1 tomaatti
  • ituja
  • salaattia
  • 1 sipuli

Bataattipihvit:

  • 1/2 bataatti
  • 200 g linssejä
  • korppujauhoja
  • chilimaustetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 porkkana

Valmistusohje

Pilko bataatin puolikkaasta ranskalaisia, ripottele öljyä ja suolaa päälle. Laita pihvien kanssa samaan aikaan uuniin.

Pihvit:

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Keitä bataatti kypsäksi ja muussaa se.
  3. Sekoita keskenään muussattu bataatti, raastettu porkkana ja linssit. Lisää joukkoon korppujauhoja, chilimauste ja murskattu valkosipulinkynsi.
  4. Jätä hetkeksi tekeytymään.
  5. Kostuta kädet ja pyörittele seoksesta pihvit ja asettele ne leivinpaperin päälle pellille.
  6. Laita pihvit uuniin noin 20 minuutiksi, käännä puolivälissä ja ripottele juustoraastetta ja paahda vielä noin 10-15 minuuttia.

Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota sipulia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia.

Lämmitä sämpylät uunissa tai mikrossa ja pese ja pilko tomaatti. Kokoa burgeri täytteillä ja lisää ketsuppia tai sinappia maun mukaan.

Nauti bataattiranskalaisten kanssa!

Katso tästä lisää ideoita kasviruokaan:

Lue myös