d-md-none
Siirry pääsisältöön

Paahdettu kukkakaalikeitto

Tilasimme Luomukassin ja sen kala-kasviskassista yksi resepti on tässä.

Kahdelle | n. 40 min

  • 1 kukkakaali
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl juustoraastetta
  • 2 dl kaurakermaa
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio

Uunista otetut paahdetut kukkakaalit.

  1. Pyöritä kukkakaalinpalat parisssa ruokalusikallisessa öljyä, ripottele päälle hiukan suolaa ja pippuria. Levitä maustetut kukkakaalit pellille ja paahda 180 asteessa kauniin ruskeiksi vajaan puolen tunnin ajan.
  2. Keitä vesi kasvisliemikuutiolle kattilassa.
  3. Silppua sipulit, paista sipulia viitisen minuuttia pannulla, lisää valkosipuli ja ruskista hiukan.
  4. Kaada sipulit kattilaan ja lisää kasvisliemi sekä paahdetut kukkakaalit ja keitä hiljalleen 20 minuuttia.
  5. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
  6. Lisää juusto sekä kerma ja anna sulaa liikaa kuumentamatta.
  7. Lisää vielä suolaa ja pippuria.

Resepti: Luomukassi

Syö lisää kasviruokaa:

Lue myös