d-md-none
Siirry pääsisältöön

Libanonilainen munakoisokeitto

Tilasimme luomuruokaa Luomukassi-palvelusta ja sen vegaanikassista yksi resepti on tässä.

Kahdelle | n. 35 min

  • 1 munakoiso
  • 3 tomaattia
  • öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • basilikaa
  • 2/3 sitruunaa
  • (suolaa)
  • 4 dl vettä
  • kasvisliemikuutio
  • leipää
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Halkaise munakoiso ja tomaatit pitkittäin. Sivele leikkuupinnat öljyllä ja paahda uunissa noin 20 minuuttia.
  3. Pilko sipulit ja kuullota öljyssä kattilassa hetki.
  4. Irrota halutessasi munakoisosta ja tomaateista kuori ja laita kattilaan sipuleiden sekaan.
  5. Lisää silputtu basilika. Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Mausta lorauksella sitruunamehua. Tarkista maku ja lisää ripaus suolaa tarvittaessa.
  6. Lorauta sekaan vesi, kasvisliemikuutio, sekoita ja anna porista noin 5 minuuttia.
  7. Tarjoa leivän kanssa.

Haluatko syödä enemmän kasvisruokaa? Katso tästä kasvisruokareseptejä ja kurkkaa tästä ideoita Helsingin kasvisravintoloihin.

Lue myös