d-md-none
Siirry pääsisältöön

Millainen ravintola on?

Tuljak on epäilemättä LEGENDA virolaisten ravintoloiden joukossa. Valve Pormeistrin vuonna 1964 suunnittelema Tuljak on Viron modernistisen arkkitehtuurin mestariteos. Painopisteenä oli vaakaviivojen estetiikka: betoniterassi, tumma lasijulkisivu ja tummat puulistat, jotka ovat kahvilarakennuksen kolme hallitsevaa elementtiä. Alkuperäisen, myös Tuljak-nimisen kahvilan, sisustus täydensi arvokkuutta ulkoa ja toimi inspiraationa nykyiseen sisustukseen. Vaakasuuntaisten muotojen ja huolellisesti valittujen materiaalien käyttö loi harmonisen yhteyden sisä- ja ulkopuolen välille. Tuljak ei ole vain legenda, vaan myös kulttuurinen muistomerkki. 

Kansallinen kulttuuriperintölautakunta on tunnustanut sen ”hyvin kunnostetuksi muistomerkiksi” ja Tallinnan kaupunkisuunnitteluvirasto on myöntänyt sen ”Vuoden parhaaksi restauroiduksi muistomerkiksi”. Nämä tunnustukset tulivat huolellisen remontin jälkeen, joka johti Tuljakin uudelleen avaamiseen vuonna 2015. Ravintolan entisöintityön päätavoitteena oli palauttaa kahvilan entinen ilme alkuperäisten suunnitteluperiaatteiden pohjalta – korostaen olennaisuutta ja käsitellen sisä- ja ulkotilaa. Uskomme, että tämä saavutettiin täydellisesti. Ja mikä on parasta ravintolassamme? Tähän tyylikkääseen keitaaseen ei ole vain helppo rakastua, vaan se on myös helposti saavutettavissa. Haluamme nähdä sinut kerta toisensa jälkeen.  

Tuljak sai Michelin-oppaan tunnustuksen vuonna 2022 ja on mukana Viron suosituimpien ravintoloiden listalla. Vuonna 2023 tämä saavutus ylitettiin, ja Tuljakilla on nyt Michelin Bib Gourmand -ravintolan titteli ja se on Viron 8 parhaan ravintolan joukossa. Tuljak on osa Siigur Ravintolat -perhettä, jolla on viisi ravintolaa: NOA Chef’s Hall, NOA, Tuljak, OKO ja Paju Villa. Lisäksi kesäkaudella Pärnun rannalla on avoinna ravintola POKO ja Tartossa Emajoen rannalla ravintolat TOKO ja Haapsalu Kuursaal.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta, miksi?

Yksi vieraidemme suosikeista on jälkiruoka nimeltään ”Linnunpesä”. Ympärillämme on runsas luonto, joten inspiraatio tähän ruokaan tulee paikallisesta ympäristöstä ja linnuista – ja tuloksena on vaikuttava ja herkullinen jälkiruoka. 

Toinen perinteinen ruokalaji, joka korostaa alueen ainutlaatuisuutta ja historiaa, on silakka. Tämän raaka-aineen alkuperä voidaan jäljittää alueellamme puoli vuosisataa tai jopa kauemmin. Silakka on aina ollut vesillämme ja se on aina ollut osa Tuljakin ruokalistaa. Vaikka silakka-annos on käynyt läpi pieniä kokeiluja ja innovaatioita, sen omaleimaiset ominaisuudet ovat säilyneet menullamme.

Keittiömestarin nimi? Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Lauri-Alvari Vahemaa on Tuljakin pääkokki, ja hän on ollut meillä nyt 10 vuotta. Lauri on opiskellut klassista ranskalaista ja eurooppalaista keittiötä, mikä tuo Tuljakin ruokalistalle epäilemättä korkeat standardit ja tasaisen vahvan laadun. Ruokalistaan on vaikuttanut myös talon historialliset perinteet, mikä näkyy raaka-ainevalinnoissamme.

Mikä on keittiömestarin motto?

Jatkuvasti vahva makujen, visuaalisesti vaikuttavien menujen ja perinteiden välinen laatu on ensiarvoisen tärkeää.

Juuri tätä pääkokkimme Lauri-Alvari tarjoaa kaikille vieraillemme.

Aukioloajat

Ma-su klo 12-23

Osoite

Pirita tee 26e, 10127 Tallinna

Sähköposti

Puhelinnumero

(+372) 53022020

Tuljak

Pirita tee 26e, Kesklinn, 10127 Tallinna, Viro

Lue myös