d-md-none
Siirry pääsisältöön

VARAA PÖYTÄ

Millainen ravintola on?

Kausittain vaihtuvista illallismenuista löytyy upeita vaihtoehtoja juhliin tai erityisiin hetkiin. Ravintola toimii tilausravintolana pöytävarauksin ja sesonkiaikana menuja on viikoittain tarjolla pääasiassa tiistaista lauantaihin, mutta usein myös erityisinä juhlapyhinä. Rannalla sijaitsevassa kodassa loihditaan puolestaan erityisesti lappilaisia herkkuja.

Pyrimme hankkimaan mahdollisimman paljon raaka-aineista läheltä. Lisäksi kasvatamme itse ja keräämme luonnon antimia.

Meille on myös tärkeää säilyttää pohjoinen puhtaana: vaalimme osaltamme luontoarvoja vastuullisuusohjelmamme avulla. Siksi ruoka valmistetaan meillä aina vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Peruna näyttelee aina pientä roolia menussa, ja keittiömestarimme on jalostanut upeita makuja perunasta. Yksi herkullinen annos sisältää perunaa, puolukkaa ja poronsydäntä. Muistutamme kuitenkin, että menu vaihtuu jatkuvasti sesongin mukaan ja ravintolassa on aina tarjolla 5 ruokalajin herkuttelu-
menu kaikille, sesongin muuttuvilla raaka-aineilla.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Millainen on keittiöfilosofianne?

Keittiömestari Anssi Riihimäki on parissa vuodessa luotsannut Aihkin ruokatuotteen aivan omaan luokkaansa. Hän innovatiivisesti ja väsymättä etsii uusia raaka-aineita sekä yhteistyökumppaneita lähialueilta. Hän vie omalla tyylillään koko yrityksen kestävän kehityksen visiota eteenpäin luovasti. Meillä on oma kasvimaa, johon menee kompostin kautta kaikki ravintolassa syntyvä biojäte, ja Anssi onkin tiiviisti mukana kasvimaan toimissa lähtien perunan istutuksesta ja erilaisista kokeluista vihannesten suhteen. Anssi suunnittelee sesongeittain tarjottavat ruuat, vastaa korkealaatuisten raaka-aineiden hankinnoista sekä valmistaa tarjottavat ruuat suurella sydämellä.

Ruokiin olemme sovittaneet huolellisesti valittuja eurooppalaisia laatuviinejä viinikellaristamme.

Käytämme paikallisia, luonnonmukaisia raaka-aineita ja valmistamme ne rakkaudella. Lappilaisuuden lisäksi haluamme yhdistää ruokaamme skandinaavisia moderneja sävyjä. Tarjoamme ruokaa, jolla on tarina kerrottavanaan.

VARAA PÖYTÄ

Aukioloajat

Osoite

Huhanniemi 1, 98530 Pyhätunturi

Sähköposti

Puhelinnumero

+358 41 318 8876

Ravintola Aihki

Huhanniemi 1, 98530 Pelkosenniemi, Suomi

Lue myös