d-md-none
Siirry pääsisältöön

Uunibataatit meksikolaisittain

Tilasimme luomuruokaa Luomukassi-palvelusta ja sen lihakassista yksi resepti on tässä.

Kahdelle | n. 30-40 min

Bataatti:

  • n. 800g bataattia
  • öljyä
  • suolaa

Jauheliha-papuseos:

  • 300g jauhelihaa
  • mustapippuri
  • paprikamauste
  • cayennepippuri
  • 1/2 chili
  • 380 g papuja
  • 1/2 lime

Kastike:

  • 1/2 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3-4 tomaattia
  • 1 avocado
  • tuoretta basilikaa

Päälle:

  • 150 g creme fraiche/ kaurafraiche
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Halkaise bataatit pituussuunnassa ja ripottele päälle öljyä ja suolaa. Kypsennä bataatteja uunissa n. 30 min tai kunnes pinta alkaa ruskistua.
  3. Paista jauhelihaa pannulla ja mausta mustapippurilla, suolalla, paprikamausteella ja cayennepippurilla.
  4. Halkaise chili, poista siemenet (jos et halua tulista) ja hienonna chilipalko.
  5. Valuta ja huuhtele pavut ja sekoita yhteen kulhossa jauhelihan ja chilin kanssa. Mausta tarvittaessa ripauksella mustapippuria ja limemehua. Jätä kulho sivuun.
  6. Pilko sipulit, tomaatit, avocado ja hienonna basilika.
  7. Sekoita pilkotut vihannekset yhteen basilikan kanssa ja surauta seos sileäksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa nestettä.
  8. Kokoa seokset bataattien päälle, viimeistele annos creme fraichen/kaurafraichen avulla.

Resepti: Luomukassi

Lue myös