d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suussa sulava Pumppernikkeli-juustokakku

40-luvulta asti valmistettu legendaarinen Pumppernikkeli on suussa sulava rapea keksi herkullisella kuorrutteella. 

Leipomo Rostenin Pumppernikkeli on perinteisin menetelmin valmistettua ja sitä löytyy kahdessa maussa. Suussasulava rapea ja lempeä vadelma sekä rouhean lakritsin makuinen, joka on upea yhdistelmä suolaista ja makeaa. Valikoimasta löytyy molemmat maut myös suloisessa minikoossa.  

Suussasulava Pumppernikkeli-juustokakku

Ainekset

  • 3 pakettia vadelman- tai lakritsinmakuisia Pumppernikkeleitä 
  • 10 liivatelehteä
  • 5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 400 g (vadelmanmakuista) tuorejuustoa
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 5 rkl kiehuvaa vettä
  • 70 g voitasokeria oman maun mukaan

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  1. Murskaa Pumppernikkelit pakastepussissa.
  2. Jauha puolet muruista hienoksi tehosekoittimessa ja lisää joukkoon 70 g sulatettua voita.
  3. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja taputtele pohja tasaiseksi.
  4. Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
  5. Liota liivatelehtiä ensin kylmässä vedessä n. 5 minuuttia ja liuota ne sitten kiehautettuun veteen ja sekoita tasaiseksi.
  6. Lisää liivateneste täytteen joukkoon koko aika sekoittaen.
  7. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
  8. Ripottele loput murut kakun pinnalle, irrota kakku vuoasta ja tarjoile!

Lue myös