Parsavanukasta ja muikunmätiä

Parsavanukas:

2 dl maito

3,5 dl parsapyre 

5 kpl liivatelehti

4 dl kerma

Kiehauta maito ja parsa pyre. Lisää liotettu liivatelehti ja anna jäähtyä kunnes kädenlämpöistä. Lisää joukkoon kevyesti vaahdotettu kerma ja kaada folio vuokiin. Anna jäähtyä huolella

 

Parsapyre:

2 dl kerma

2 dl maito

200 g valkoinen parsa

50 g normaali suolainen voi

Suola, valkoinen balsamico

 

Kuori valkoiset parsat, keitä kerman ja maidon kanssa ylikypsiksi. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi ja mausta huolella

Parsasalaatti:

200 g vihreä tuore parsa

100 g retiisi

50 g ruohosipuli

1/2 sitruunanmehu

Kylmäpuristettu rypsiöljy, suola, mustapippuri

 

Kuori parsat ja leikkaa viistosti ohuita siivuja. Halkaise retiisi puoliksi ja leikkaa myös ohuita siivuja. Mausta huolella öljyllä, suolalla ja pippurilla. Lisää juuri ennen tarjoilua hienonnettu ruohosipuli ja sitruuna mehu

 

Muikunmäti:

100 g muikunmäti

Kylmäpuristettu rypsiöljy, mustapippuri

Valuta muikunmätiä 1 tunti siivilässä kylmässä, jonka jälkeen lisää rypsiöljy ja mustapippuri

Annoksen koristeluun:

Nypittyjä kirvelin lehtiä ja nättejä tillin nuppuja