Siirry pääsisältöön

Simo Pietarinen – Kokkimaajoukkue – Parsavanukasta ja muikunmätiä

Parsavanukasta ja muikunmätiä

Parsavanukas:

  • 2 dl maito
  • 3,5 dl parsapyre
  • 5 kpl liivatelehti
  • 4 dl kerma

Kiehauta maito ja parsa pyre. Lisää liotettu liivatelehti ja anna jäähtyä kunnes kädenlämpöistä. Lisää joukkoon kevyesti vaahdotettu kerma ja kaada folio vuokiin. Anna jäähtyä huolella

Parsapyre:

  • 2 dl kerma
  • 2 dl maito
  • 200 g valkoinen parsa
  • 50 g normaali suolainen voi
  • Suola, valkoinen balsamico

Kuori valkoiset parsat, keitä kerman ja maidon kanssa ylikypsiksi. Aja
tehosekoittimessa tasaiseksi ja mausta huolella

Parsasalaatti:

  • 200 g vihreä tuore parsa
  • 100 g retiisi
  • 50 g ruohosipuli
  • 1/2 sitruunanmehu
  • Kylmäpuristettu rypsiöljy, suola, mustapippuri

Kuori parsat ja leikkaa viistosti ohuita siivuja. Halkaise retiisi puoliksi ja
leikkaa myös ohuita siivuja. Mausta huolella öljyllä, suolalla ja pippurilla.
Lisää juuri ennen tarjoilua hienonnettu ruohosipuli ja sitruuna mehu

Muikunmäti:

  • 100 g muikunmäti
  • Kylmäpuristettu rypsiöljy
  • mustapippuri

Valuta muikunmätiä 1 tunti siivilässä kylmässä, jonka jälkeen lisää rypsiöljy ja mustapippuri

koristeluun:

  • Nypittyjä kirvelin lehtiä
  • tillin nuppuja
Simo Pietarinen

Katso muita kasvisruokareseptejä!

Lue myös