Siirry pääsisältöön

Rustic pizza

4:lle

Taikina:

  • 700g pizzajauhoja
  • 3 ½ dl vettä, kädenlämpöistä
  • 20g suolaa
  • 20g oliiviöljyä
  • hiivaa pikkurillin pään kokoinen pala
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen yleiskoneen kulhossa. Laita kone käyntiin ja lisää jauhoja pikkuhiljaa kunnes kaikki on lisätty. Lisää joukkoon suola ja lopuksi öljy.
  2. Anna koneen vaivata taikinaa vielä noin 10 min. Laita kelmu kulhon ympärille ja anna kohota seuraavaan päivään pöydällä noin 2 tuntia ennen valmistusta.
  3. Muovaa taikinasta noin 300g palloja ja laita rasiaan kelmun alle odottamaan paistoa. Taikinan voi myös valmistaa 2-4 päivää aikaisemmin ja nostattamalla jääkaapissa. 
  4. Paistopäivänä ota taikina jääkaapista 5h tuntia ennen käyttöä ja muovaa siitä noin 300g palloja ja laita kelmulla peitettyyn rasiaan odottamaan.

Täytteet:

  • 2 pkt pekonia
  • pkt homejuusto
  • rasia tuoreita taateleita
  • pekaanipähkinöitä
  • 1 prk pizzakastiketta, (esim. Hungry Chef)
  • n. 300g juustoraasetta, (esim Jukolan Juusto: Aito Cheddar)
  1. Kypsennä pekoni uunissa valmiiksi ja leikkaa sopivaksi silpuksi.
  2. Paiston hetkellä laita pizzakivi uunin yläosaaan ja kuumenna kiertoilma+grillivastus päällä 230 asteeseen ja anna lämmetä vähintään 20 minuuttia.
  3. Muovaa taikinapallosta sopiva lätty painelemalla ensiksi ulkoreunaan puolen sentin kumpare ja lopuksi tasoittamalla/venyttämällä keskeltä.
  4. Laita taikina hieman jauhotetulle pizzalapiolle ja lisää täytteet. Paista uunissa kunnes juustot sulaneet ja reuna ruskistunut.
  5. Jos ei ole pizzakiveä eikä lapiota niin kuumenna uuninpelti uunissa. Tee taikina leivinpaperin päälle ja vedä sen avulla tulikuumalle pellille ja paista kypsäksi. (TÄLLÖIN MUISTA SAMMUTTAA GRILLIVASTUS ETTEI LEIVINPAPERI PALA).

Saimme Viinilinnalta viinisuosituksen tämän rustiikkisen pizzan seuraksi ja se on Zensa Primitivo Organico! Lue lisää tästä viinistä osoitteessa www.viinilinna.fi.

Kuva ja resepti: @tasteofnikinmaki

Lue myös