d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ribsien marinadi ja valmistus

En ollut ennen tehnyt ribsejä, niin laitoin viestiä serkulleni, joka on ribsien grillaamisen mestari. Hän ohjeisti, että tärkein on antaa ribsien kypsentyä hiljalleen uunissa ja grillauksen tarkoitus on grillata se makea marinadi niin että ribseihin tulee kaunis ja hyvä pinta. Tarkempaa ehdotusta marinadille hänellä ei suoranaisesti ollut, totesi vaan että käytä sriracha-kastiketta ja tee marinadista makea. Ryhdyin siis hommiin ja lopputulos koostui tällaisesta:

  • 1/2 dl Sriracha-kastiketta
  • 1/2 dl Sweet & Sour kastiketta
  • 2 rkl Worcestershire kastiketta
  • loraus öljyä

Sekoita kaikki ainekset lasiin ja sivele sudilla kautta-altaan puolet kastikkeesta. Vuoraa ribsit leivinpaperilla ja foliolla ja laita 110-asteiseen uuniin. Anna ribsien olla uunissa kunnes on aika grillata. Itse pidin ne siellä noin 7h. Ota uunista, sivele loput kastikkeesta ribsien päälle ja grillaa ribseille hieno pinta juuri ennen tarjoilua. Valele niitä tarvittaessa grillauksen loppuvaiheessa vielä marinadilla. Nauti!

Lue myös