d-md-none
Siirry pääsisältöön

Parmesaani-lampaankääpä sticksit

Tällä kertaa sienionni toi koriini runsaasti lampaankääpää, joten vuorossa oli lempparini – parmesaani-lampaankääpä sticksit!

Lampaankääpä on kolmen tähden ruokasieni, joka kannattaa käyttää tuoreeltaan. Jos nyt kävisi niin, että sitä kääpää kasautuu kiloittain niin paras säilytystapa on pakastus. Itse kokeilin kuivata, ja se ei mielestäni toiminut kovin hyvin. Lampaankäävän voi sekoittaa ainoastaan typäskääpään, joka on myös syötävä sieni, mutta ei yhtä herkullinen. Lampaankäävän tunnistaa viimeistään siitä, että lämmittäessä siitä tulee keltainen. Olen joskus käyttänyt näihin stickseihin myös nuorta typäskääpää, joka toimii myös hyvin.

Ainekset

Sticksit

  • lampaankääpää
  • kananmunaa
  • korppujauhoja
  • raastettua parmesaania
  • suolaa
  • pippuria

Dippi

  • kermaviili
  • valkosipuli
  • sitruunamehua
  • suolaa

Paistamiseen

  • voita
  • öljyä

Määriä on vaikea sanoa, joten aloita vaikka yhdellä kananmunalla, yhdellä desillä korppujauhoja ja desillä parmesaania.

Sekoita kananmunan rakenne rikki kulhoon. Sekoita parmesaani, korppujauho, suola ja pippuri keskenään toiseen kulhoon. Pilko käävät pienemmiksi suupaloiksi. Älä tee liian pientä jälkeä, muuten on kovin työläs vaihe edessä. Yritä tehdä niistä suurin piirtein ranskalaisen muotoisia. Kasta sientä munassa ja pyöräytä parmesaani-korppujauhoissa. Paista kovalla lämmöllä voi-öljyseoksessa (käytä runsaasti voita) kunnes sticksit ovat kullanruskeita.

Pilko sopiva määrä valkosipulia, itse käytän 2-3 kynttä yhteen purkkiin kermaviiliä. Sekoita valkosipuli, loraus sitruunamehua ja suola kermaviiliin. Anna maustua jääkaapissa hetken.

Avot – herkuttele!

Astiasto: Marimekon Räsymatto-kulho ja Villeroy & Boch New Wave tarjoiluastia

Katso täältä lisää sienireseptejä ja kasvisruokareseptejä.

Lue myös