d-md-none
Siirry pääsisältöön

Marika Korhonen – Kokkimaajoukkue – Suklaamoussemalja

Suklaamousse

  • 140 g tummaa 70% suklaata
  • 1,5 g (n. 1kpl) liivatetta
  • 125 g (1 1/4dl) maitoa
  • 250 g (2 1/2 dl) kermavaahtoa

Liota liivate kylmässä vedessä viiden minuutin ajan. Kiehauta maito ja lisää
kuivaksi puristettu liivate. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa n.15
sekuntia kerrallaan. Lisää maito sulaan suklaaseen kolmessa osassa välillä
vispilällä sekoittaen. Kun seos on 35-40 asteista, eli kädenlämpöistä, lisää
kolmasosa kermavaahdosta vispilällä sekoittaen. Lisää loput kermavaahdosta nuolijalla varovasti nostellen. Jaa annosmaljoihin, laseihin tai kulhoihin ja anna olla jääkaapissa peitettynä muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Tarjoiluun tarvitset:

  • n.100 g keksejä valintasi mukaan
  • n.150 g valitsemiasi marjoja kuten mansikoita tai vadelmia

Juuri ennen tarjoilua, nostele suklaamoussen päälle keksimurua ja pilkottuja marjoja.

Lue myös