d-md-none
Siirry pääsisältöön

Mac and cheese Entremontin Raclette-juustolla

Valmistelut 20 min / Keittäminen 20 min

Ainesosat (4 henkilölle)

  • 250 g makaronia
  • 40 g voita
  • 1 tl sinappi
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 3 hyppysellistä suolaa
  • 4 rouhaisua pippurimyllystä
  • 15 g vehnäjauhoja
  • 40 dl maitoa
  • 250 g Entremont Raclette juustoa
  • Korppujauhoja

Valmistus: 

Keitä makaronit ohjeiden mukaan ja valuta. Sillä aikaa, kun makaroni keittyy, sulata voi kasarissa keskilämmöllä.  Kun voi tirisee, lisää sinappi, paprikajauhe, suola, pippuri ja vehnäjauhot ja sekoita kunnes seos tummenee hieman.

Kaada maito mukaan seokseen koko ajan sekoittaen ja jatka sekoitusta noin kymmenisen minuuttia, kunnes seos paksuntuu.

Poista liedeltä ja lisää ¾ juustosta pienissä paloissa ja hämmennä kunnes seos on tasainen. Lisää seokseen makaroni. Kaada puolet makaroneista uunivuokaan, ripottele päälle puolet jäljellä olevasta juustosta, lisää loput makaroneista ja ripottele loput juustosta päällimmäiseksi.

Ripottele korppujauhot päälle ja paista 180 asteessa noin 10 minuuttia kunnes Mac & Cheese on kullanruskea. Lisää hyppysellinen paprikaa ennen tarjoilua. Nauti!


EntremontRACLETTE 250 g 
Aromikas, puolikova, täysrasvainen, sisältä kypsytetty juusto
 
Raclette on pakattu helppokäyttöiseen rasiaan ja paloiteltu valmiiksi raclettepannun muotoon. Juusto sopii erinomaisesti myös uunissa valmistettaviin lämpimiin voileipiin ja uuniperunoiden kanssa. Rasiassa on 12 viipaletta.

Lue myös