d-md-none
Siirry pääsisältöön

Jenni Borgström – Kokkimaajoukkue – herkullinen jälkiruoka

Raparperihilloke

Tästä määrästä hilloketta riittää useampaan kakkuun tai sitä voi myös loistavasti syödä aamupalajogurtin tai puuron kanssa.

  •  n. 500 g raparperia
  •  n. 2,5dl sokeria

Pilko huuhdottu raparperi pieniksi kuutioiksi. Laita raparperit kattilaan ja päälle sokeria n. 2dl . Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua, kunnes raparperit ovat pehmenneet (ei tarvitse mennä soseeksi). Maista ja lisää tarvittaessa vielä puoli desiä sokeria – hilloke saa olla aika ”terävää”, ei liian makeaa. Aikaa kiehutteluun menee ehkä 5-10 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Kardemummakakku

  • 18-22 cm:n irtopohjavuokaan
  •  150 g pehmeää voita tai margariinia
  • 1,5 dl hienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  •  2 kananmunaa
  •  3,5 dl vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 tl kardemummaa
  • 1,5 dl maitoa
  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Kardemumman voi lisätä jo tässä vaiheessa sekaan.
  2. 2. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten lisäysten välissä.
  3. Sekoita kuiva-aineet ensin keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa. Sekoita nopeasti vain kaikki sekaisin.
  4. Vuoraa 18-22 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Rypistele paperin ensin käsin notkeaksi ja laita sitten vuokaan. Kaada kakkutaikina vuokaan ja tasoittele vähän pintaa.
  5. (hilloketta voi myös lisätä taikinan joukkoon 1,5 dl, jos haluaa siihen myös raparperin makua)
  6. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla ylä/alalämmöllä noin 40-45 min. Pistä kakun keskelle pitkällä, puisella grillitikulla -jos tikku on puhdas, kakku on kypsä.

Paahdettu valkosuklaa

  1. 1.Rouhi haluamasi määrä valkosuklaata veistä apuna käyttäen.
  2. Älä tee aivan pientä silppua vaan joukossa voi olla isojakin palasia.
  3. Levitä valkosuklaarouhe uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Paahda muruja 175 asteessa 5 minuuttia. Suklaa ei sula paahtamisen aikana, mutta tummuu hieman. Vahdi kuitenkin, ettei suklaa pala!
  5. Ota uunista ja anna jäähtyä.

Tuorejuustovaahto

  • 2dl kuohukermaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2tl vaniljasokeria
  • 2tl tomusokeria
  1. Lisää vaniljasokeri kerman joukkoon ja vaahdota
  2. Notkista tuorejuusto (omassa purkissaan)lusikalla ja lisää se sekä tomusokeri kerman joukkoon. Sekoita nämä tasaiseksi seokseksi

Tarjoiluehdotus:

Voit halutessasi koota näistä aineksista kakun. Halkaise kardemummakakku keskeltä halki ja laita raparperihilloke kakun väliin. Tuorejuustovaahdon voit lusikoida löyhästi kakun päälle ja lopuksi ripottele paahdettuja valkosuklaamuruja koristeeksi.

TAI

voit koota annosjälkiruokia lasiin; murra kakusta erikokoisia paloja käsin ja kasaa muut aineet kakun päälle siinä suhteessa kuin haluat.

Lue myös