d-md-none
Siirry pääsisältöön

Jeeramarinoitua lohta, hunajapaahdettua palsternakkaa ja pähkinäsalaattia

Resepti kahdelle

  • 360-400 g lohifilettä
  • 200 g palsternakkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 1 pussi salaatti- sekoitusta
  • 1 ruukku minttua
  • 1 kpl granaattiomena (kuivatut karpalot sopii myös)
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviini- etikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria myllystä

Marinadi:  

  • 3 rkl soijaa
  • 2 rkl muscavadosokeria
  • 1 appelsiini
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 punainen chili
  • pieni pala tuoretta inkivääriä

Valmistusohje:

1. Valmista marinadi ja laita lohipalat marinoitumaan noin tunniksi.

2. Pilko chili ja raasta inkivääri. Purista puolikkaan appelsiinin mehu. Säästä toinen puolikas myöhempää käyttöä varten. Sekoita kaikki loput marinadin ainekset. 

3. Kuori ja pilko palsternakka tikuiksi ja laita uunivuokaan. Pirskottele päälle hunajaa ja kypsennä uunissa 220c 20-25min.

4. Kuori ja pilko punasipuli, marinoi sipuli oliiviöljyssä ja balsamiviinietikassa. Mausta suolalla ja pippurilla. 

5. Halkaise granaattiomena ja paukuta siemenet kulhoon. Sekoita salaatinlehtien joukkoon minttu, pähkinät ja granaattiomenan siemenet. 

6. Paista marinoidut lohet paistinpannussa keskikuumalla lämmöllä. Leikkaa appelsiinista lohkoja ja paista niihin kaunis, ruskea pinta. Tarjoile annos välittömästi kun lohi on valmis. Lohen sisälämpötila tulisi olla 42-44°c.

Lue myös