d-md-none
Siirry pääsisältöön

Hummuspaneroitu siikafilee, tattari-tomaatti bowl ja harissa-jugurtti

2 annosta / 25 min

Paneroitu siikafilee

  • 1 nahaton ja ruodoton siikafilee
  • 1 dl Baba Green hummusta
  • 1 tl Baba tahinia
  • 1 rkl tattarijauhoa
  • ½ tl suolaa

Tattari-tomaatti lisuke

  • 100 g luumutomaatteja
  • 1 dl tattarisuurimoita
  • ½ ruukku lipstikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl oliiviöljyä

Harissa -jugurtti

  • 1 rkl Baba Harissaa
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • ½ tl suolaa

1. Mausta siikafilee suolalla. Sekoita kulhossa Baba Green hummus, Baba Tahini ja tattarijauho tasaiseksi lusikalla. Valele siikafilee tahnalla kauttaaltaan. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää tilkka öljyä. Paista siikafileetä noin 2-3 minuuttia per puoli tai kunnes pinta on muuttunut kullan ruskeaksi. Nosta siikafilee pannulta ja anna vetäytyä ennen tarjoilua. Lämmitä vielä tarvittaessa matalalla lämmöllä uunissa ennen tarjoilua. 

2. Laita kattilaan kiehumaan vettä. Pese luumutomaatit. Tee tomaattien kantaan pieni viilto veitsellä ja nosta ne kiehuvaan veteen. Keitä niitä noin 20 sekuntia ja nosta pois vedestä. Irrota tomaatinkuoret sormin. Keitä samaisessa vedessä tattarisuurimot paketin ohjeen mukaan ja siivilöi. Hienonna veitsellä lipstikka ja sekoita kaikki keskenään. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. 

3. Mittaa kulhoon Baba harissa ja jugurtti. Sekoita ja mausta tarvittaessa vielä suolalla. 

4. Nosta lautasen pohjalle reilusti tattari-tomaatti sekoitusta sekä paneroitu siikafilee. Tarjoile harissa jugurtin kanssa. Koristele annos vielä tuoreella lipstikalla. 

Resepti ja kuvat: Dani Hänninen

Lue myös