Siirry pääsisältöön

Hanna Skyttä Fuelfood Pikaruokaa – Lohi-avokadopesät

Lohi-avokadopesät

  • 100 g kypsennettyä lohta tai savulohta tai 1 prk tonnikalaa vedessä
  • 1 iso avokado
  • 1/3 dl Proegg-nestemäistä valkuaista tai 1 kananmunan valkuainen
  • (1 rkl Parmesan-raastetta)
  • mausteita maun mukaan: suolaa, mustapippuria
  • Cajun-maustetta, tilliä tai muita yrttejä

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Valuta tonnikala hyvin. Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra avokadon koloa hieman suuremmaksi lusikalla, mutta jätä kauttaaltaan avokadon hedelmälihaa noin 1/2-1 cm paksuudelta reunoille ja pohjaan.

Muussaa kulhossa avokadosta koverrettu hedelmäliha sekä tonnikala. Mausta makusi mukaan.

Täytä avokadokupit tonnikalamassalla. Mittaa valkuainen kulhoon ja vispaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi noin 2 minuutin ajan. Sekoita vaahdon joukkoon varovasti juustoraaste. Jos et käytä juustoa, mausta seos suolalla. Lusikoi valkuaisseosta tonnikalamassan päälle.

Paista 200-asteessa noin 15 minuuttia, kunns valkuaisvaahto on saanut väriä ja pinta kovettunut. Tarkkaile kypsymistä, ettei ruoka pala.

Tarjoile salaatin tai muiden haluamiesi lisukkeiden kera.

Tutustu tästä myös muihin kasvisruokaresepteihin!

Lue myös