d-md-none
Siirry pääsisältöön

Dani Hännisen hummusvartaat ja harissa-majoneesi

2 annosta / 25 min

Vartaat:

  • 400 g broilerin paistileikettä
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • 1 rs retiisejä
  • 1 rs padron -paprikoita
  • 1 rs herkkusieniä 

Hummus-glaseeraus:

  • 1 dl Baba Chili Hummusta
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vettä

Harissamajoneesi:

  • 1 rkl Baba Harissaa
  • 2 dl majoneesia
  • ½ tl suolaa

1. Tee ensin glaseeraus. Sekoita hummus ja muut ainekset keskenään kulhossa. 

2. Pilko kanan paistileikkeet pienemmiksi paloiksi. Pese kasvikset. Aseta kaikki ainekset vartaaseen haluamassasi järjestyksessä. Glaseeraa vartaat hummuksella ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin, mielellään jopa yön yli. Paista pannulla, grillaa tai kypsennä uunissa. 

3. Sekoita majoneesi ja harissa, mausta suolalla. 

4. Tarjoile vartaat harissamajoneesin tai pelkän hummuksen kanssa. Koristele vielä yrteillä tai kevätsipulilla. 

Resepti ja pääkuva Dani Hänninen.

Lue myös