d-md-none
Siirry pääsisältöön

Blinit

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 0,5 l maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 20 g hiivaa
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 tl suolaa
  • voita paistamiseen

Alusta blinitaikina edellisenä päivänä tai heti aamusta, jos tarjoat niitä illalla.

Blinit paistetaan yleensä pienissä valurautaisissa pannuissa. Mieluiten jokaiselle ruokailijalle tulisi olla oma pannu, josta blini tarjoillaan tulikuumana. Tavallinen ohukaispannukin käy varsin mainiosti, sillä voi paistaa useamman pikkublinin ruokailijoille.

1. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lämmitä puolet maidosta kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon murennettu hiiva, keltuaiset, jauhot ja voisula. Kohota taikinaa huoneenlämmössä yön yli tai vähintään kuusi tuntia. Kuumenna loppu maito ja lisää se taikinanjuureen ennen paistamista. Lisää vehnä- tai tattarijauhoja, mikäli taikina tuntuu kovin löysältä. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne taikinaan varovasti sekoittaen juuri ennen paistamista.

2. Paista blinit runsaassa voissa. Kun blinin pinta kuplii ja kuplat alkavat aueta reikäiseksi pinnaksi, käännä blini varoen ja paista vielä hetki. Lisää tarvittaessa voisulaa pannuun. Tarjoile välittömästi mädin tai haluamasi lisukkeen kera.

Lähde Pro Kala ry

Lue myös