Siirry pääsisältöön

Millainen Makaronitehdas on?

Makaronitehdas syntyi unelmasta. Unelmasta, jossa tunnelmallisessa pastaravintolassa kaikki ruoka valmistettiin paikan päällä, palvelu oli ensiluokkaista ja asiakkaat viipyivät pitkään. Päätimmekin toteuttaa unelmaamme, ja aloitimme unelmiemme pastaravintolan suunnittelun. Vuoden valmistelun jälkeen Makaronitehdas aloitti toimintansa Hangossa. Tämän jälkeen Makaronitehdas on laajentunut seitsemän ravintolan ketjuksi pääkaupunkiseudulle sekä Turkuun.

Ravintola Makaronitehtaalla olemme ylpeitä taitavasta henkilökunnastamme. Ravintolamme pastakokit valmistavat päivittäin tuorepastaa, jonka raaka-aineita on kaksi: italialainen durumvehnäjauho sekä suomalaiset kananmunat.

Makaronitehtaan keittiön sydän on suuri italialainen pastakone, jonka pronssiterien läpi kulkiessaan taikinamme muuttuu erimuotoisiksi pastaherkuiksi. Kone on sijoiteltu niin, että vieraamme voivat myös seurata pastan valmistumista.

Kastikkeissamme käytämme muun muassa laadukkaita tomaatteja, oliiveja, tatteja, lammasta, ja tietysti runsaasti aitoa parmesaania. Olemme panostaneet myös kuohuviini- ja samppanjavalikoimaan. Moni asiakkaistamme nauttiikin lasillisen kuplivaa pasta-annoksensa kera.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Keittiömestari suosittelee PilPil -pastaa joka maukas, raikas ja kesäinen.

Espanjalaisesta Gambas PilPil -annoksesta inspiraationsa saanut jättirapupasta. Lempeän tulisessa valkosipuliöljyssä tiristettyjä jättirapuja valkoviinipersiljaliemessä, korianteria ja limemehua (L, M).

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Keittiömestarina toimii Jarkko Hautamäki, joka on alaa kokenut ja nähnyt keittiön rautainen ammattilainen. Keittiöfilosofiaan kuuluu se, että tehdään tuoretta pastaa ja maukkaat kastikkeet alusta loppuun itse. Juomafilosofiaan kuuluu itse maahantuotu samppanja.

Mikä on keittiömestarinne motto?

”Älä laita sivuasioita pääasioiden edelle.”

Aukioloajat

Ma 11:00-20:00
Ti 11:00-20:00
Ke 11:00-20:00
To 11:00-20:00
Pe 11:00-20:30
La 11:00-20:00
Su 12:00-18:00

Osoite

Länsituuli 5, Espoo, Uusimaa 02100, FI

Sähköposti

Puhelinnumero

+358 44 523 3201

Makaronitehdas

Länsituuli 5, Espoo, Suomi

Lue myös