Tuomaan Markkinat on Helsingin vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Joulukuussa järjestettävillä markkinoilla vierailee vuosittain satojatuhansia kävijöitä niin Suomesta kuin maailmalta. Helsinkiläiset Tuomaan Markkinat noteerattiin myös maailmalla, kun kansainvälinen The Huffington Post nosti sen Euroopan kymmenen parhaan joulutorin listalle.


Nykyisin Senaatintorilla pidettävät markkinat uudistettiin vuonna 2014 ja tällä hetkellä se jatkaa kehitystään helsinkiläisenä joulutorina, joka kutsuu viihtymään joulun kiireiden keskellä. Markkinoilla panostetaan erityisesti kotimaiseen paikallistuotantoon, hyvään ruokaan, laadukkaisiin ja persoonallisiin lahjoihin sekä joulun tunnelmaan.

Tuomaan Markkinoiden kokoonpano ja värimaailma ovat kansainvälisesti palkitun suunnittelijan Linda Bergrothin käsialaa. Markkinoiden sydämenä toimii kaikkien lasten ja lastenmielisten suuri suosikki, vanhan ajan karuselli, joka tarjoaa maksuttomia karuselliajeluita kaikille markkinavieraille. Markkinoiden keskeltä löytyvät makunautintojen tarjoamiseen keskittyneet ruokapihat, joilla sijaitsee katuruokaan ja paikan päällä syötäviin herkkuihin keskittyneitä toimijoita sekä kaksi ravintolatilaa. Ruokapihat ovat kokonaisuudessaan anniskelualuetta. Lahjakujilla toimii reilut sata kotimaisiin perinteisiin käsitöihin sekä uudempaan suunnitteluun ja alkutuotantoon vannovaa toimijaa – tuotteita on tarjolla mistelinoksista nahkarukkasiin.

Tuomaan Markkinat on avoinna joulukuun alusta aina aattoviikolle saakka, ja joulun odotetuin vieras Joulupukki on paikan päällä tavattavissa päivittäin. Perinteisten markkinamökien lisäksi torilta löytyy myös Jouluposti, joka palvelee joulun ajan tervehdysten postittamisessa kätevästi markkinavierailun lomassa. Markkinoiden päivittäistä arkea rytmittävät joulunajan perinteisemmät ja uudemmat tapahtumat, joihin on kaikkiin vapaa pääsy.

Tuomaan Markkinat Senaatintorilla 3.-22.12.2016

Ma-Pe 11-20 ja La-Su 10-19

Lisätiedot: www.tuomaanmarkkinat.fi