Sunnuntaina 6.11. klo 12-16 vietetään The Cockin ensimmäistä osteripäivää. Oyster Day -tapahtuman ohjelmassa mm. osterinavauksen SM-kilpailut, osterikoulu, opastusta osterivälineisiin, vinkkejä ostereiden kanssa nautittaviin juomiin sekä tietenkin ostereilla herkuttelua.

Oyster Day 6.11. klo 12.00-16.00:
12.00 Ovet & Bloody Mary Bar auki 
12.30 Osterikoulu – Martin Söderström, Kalatukku E. Eriksson
13.30 Osterinavauksen SM-kilpailu
14.30 Osterit & olut – Ville Makkonen, Viinitie
15.00 Amatöörien osteriskaba
15.30 Palkintojenjako
15.45 Mestari vs. Mestari -finaali

Ammattilaisten SM-kilpailussa avataan Belon-ostereita. Avaamisnopeus ja -siisteys ratkaisevat voittajan, joka jatkaa edustamaan Suomea PM- ja EM-kisojen lisäksi myös Galwayn syyskuisiin MM-kilpailuihin. Kilpailun päätuomari, Leif Tengström, edustaa Osteriakatemia ry:tä, joka myös palkitsee kisan kauneimman vadin. Osteriakatemia ry:n jakaman kauneimman vadin avaaja -palkinnon tulevat jakamaan kaikkien aikojen ensimmäinen osterinavauksen Suomenmestari Tomi Kuusela yhdessä kansaivälisesti menestyneimmän avaajamme Johann Schlagin kanssa.

Kilpailupäivän päätteeksi vastakruunattu suomenmestari mittelee Mestari vs. Mestari -finaalissa kaksinkertaista maailmanmestarista, eestiläistä Anti Lepikiä vastaan.

Oyster Day -tapahtumassa myös kotikokit pääsevät kisaamaan osterien avaamisessa. Harrastajasarjassa avataan Fine de Claire -ostereita ja leikkimieliseen kisaan otetaan ilmoittautumisia vastaan 31.10. asti. (Ilmoittautumiset Olle Knuus / Donier Gastronomie: olle.knuus@iki.fi & puh. 050 442 7805)

Kalatukku E. Erikssonin osteriekspertti Martin Söderström opastaa ostereiden saloihin ja avaustekniikkaan sekä kertoo mm. eri osterilajikkeiden eroista. Viinitien olutmestari Ville Makkonen keskittyy juomapuoleen ja antaa olutvinkkejä ostereiden ohelle. Keittiötarvikeliike Eiring on paikalla esittelemässä ja myymässä osteriveitsiä.

The Cock tarjoilee listansa klassiko-ostereiden lisäksi myös tastingplatteria, joka sisältää eri osterilajikkeita maisteltaviksi. Osterit tarjoillaan talon lisukkeilla, eli mignonette-kastikkeen, sitruunan ja Tabascon kanssa.

Oyster Dayn järjestää The Cock yhdessä Donier Gastronomien, Kalatukku E. Erikssonin, Viinitien, Eiringin ja Tabascon kanssa. Tapahtuman juontaa näyttelijä ja osterifriikki Kris Gummerus.