Siirry pääsisältöön

Villi joulu vegaani – Uunibataatti, granaattiomena-punakaalisalaattia & lehtikaalipestoa

Bataatit

  • 4 keskikokoista bataattia
  • 500 g merisuolaa bataattien alle
  • 4 rkl lehtikaalipestoa

Paahda bataatteja 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia ja anna vetäytyä huoneenlämmössä 20 minuuttia. Leikkaa bataatit pituussuuntaan puolisyvälle ja avaa käsin herkullisen näköiseksi. Lusikoi päälle lehtikaalipestoa.

Lehtikaalipesto

  • 125 g lehtikaalia, pestynä, paloiteltuna (lehtien keskellä oleva varsi voi olla mukana)
  • 0,5 l oliiviöljyä
  • 1/2 pkt jalotofua (haluamaasi makua)
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä paahdettuna (8 minuuttia 180 asteessa)
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • ripaus merisuolaa ja ronskimpi ripaus mustapippuria myllystä

Soseuta ainekset joko samettiseksi tai raffimmaksi pestoksi.

Granaattiomena- punakaalisalaatti

  • puolikas punakaali keittiömandoliinilla ohueksi viipaloituna
  • kahden granaattiomenan siemenet plus mehu
  • 1 ruukku rakuunaa lehdet nypittyinä
  • 0,75 dl vinegrettia (katso ohje alla)
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Sekoita ainekset ja tarjoa bataatin kera.

Vinegretti

  • 5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 3 dl pähkinä-, manteli- tai rypsiöljyä
  • 2,5 dl etikkaa, sitrus- tai tyrnimehua
  • 2 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
  • 1,5 dl sinappia (suosin sileää Dijon-sinappia)
  • 1/2 ruukkua rakuunaa, oksineen, karkeasti pilkottuna

Sekoita kaikki ainekset kulhossa vispilällä. Siirrä mieluisaan astiaan, jossa vinegrettiä on helppo sekoittaa aina ennen käyttöä.

Nappaa tästä talteen muitakin kasvisruokareseptejä!

Lue myös