BATAATIT

4 keskikokoista bataattia

500 g merisuolaa bataattien alle

4 rkl lehtikaalipestoa

Paahda bataatteja 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia ja anna vetäytyä huoneenlämmössä 20 minuuttia. Leikkaa bataatit pituussuuntaan puolisyvälle ja avaa käsin herkullisen näköiseksi. Lusikoi päälle lehtikaalipestoa.

LEHTIKAALIPESTO

125 g lehtikaalia, pestynä, paloiteltuna (lehtien keskellä oleva varsi voi olla mukana) 

0,5 l oliiviöljyä

1/2 pkt jalotofua (haluamaasi makua)

2 rkl auringonkukansiemeniä paahdettuna (8 minuuttia 180 asteessa)

1 pieni valkosipulinkynsi

ripaus merisuolaa ja ronskimpi ripaus mustapippuria myllystä

Soseuta ainekset joko samettiseksi tai raffimmaksi pestoksi.

GRANAATTIOMENA- PUNAKAALISALAATTI

puolikas punakaali keittiömandoliinilla ohueksi viipaloituna

kahden granaattiomenan siemenet plus mehu

1 ruukku rakuunaa lehdet nypittyinä

0,75 dl vinegrettia (katso ohje alla)

merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Sekoita ainekset ja tarjoa bataatin kera

VINEGRETTI

5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

3 dl pähkinä-, manteli- tai rypsiöljyä

2,5 dl etikkaa, sitrus- tai tyrnimehua

2 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna

1,5 dl sinappia (suosin sileää Dijon-sinappia)

1/2 ruukkua rakuunaa, oksineen, karkeasti pilkottuna

Sekoita kaikki ainekset kulhossa vispilällä. Siirrä mieluisaan astiaan, jossa vinegrettiä on helppo sekoittaa aina ennen käyttöä.