d-md-none
Siirry pääsisältöön

Vegaaninen suklaamousse

Jos olet tutustunut vegaaniseen leivontaan, olet luultavasti törmännyt kikherneliemeen eli aquafabaan. Kikherneliemi toimii samaan tapaan kuin kananmunan valkuainen eli se vaahdottuu.

Tässä todella yksinkertainen ja herkullinen resepti vegaaniseen suklaamousseen, johon tulee kikhernelientä. Kikherneen maku ei onneksi puske läpi tässä reseptissä vaan tumman suklaan tuhti maku pääsee valloilleen ja kuohkea koostumus antaa pehmeyttä tälle valloittavalle vegaaniselle jälkiruoalle.

Vegaaninen suklaamousse (4 annosta):

  • 1 tölkin (380/230 g) säilykekikherneiden liemi
  • 120 g tummaa vegaanista suklaata (70 %)
  • 2 rkl vaahtera- tai agavesiirappia
  • 1 vaniljatanko

Tarjoiluun:

  • vadelmia/granaattiomenan siemeniä
  1. Vaahdota kikherneliemi sähkövatkaimella kulhossa noin 5 minuuttia tai kun koostumus muuttuu paksuksi vaahdoksi.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa usein sekoittaen. Anna suklaan jäähtyä. Kun suklaa ei ole enää kuumaa valuta se kikherneliemi-vaahdon sekaan kokoajan sähkövatkaimella hiljaisella teholla sekoittaen.
  3. Kaiverra vaniljatangosta siemenet.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nostele suklaamousse kulhoihin ja laita jääkaappiin tunniksi. Tarjoile vadelmien tai granaattiomenan siemenien kanssa.

Lue myös