d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tuoreiden yrttien makuelämys yhdestä purkista

Herbamaren maun salaisuus syntyy 12 eri luomuyrtistä, jotka kasvavat Ranskan koilliskulmassa Alsacen alueella. Tuoreet yrtit kuivataan vasta merisuolaan sekoitettuna ja niitä käytetään runsaasti: kilo luomuyrttejä jokaista kahta merisuolakiloa kohden. Näin yrttien maut ja tuoksut imeytyvät talteen suolakiteisiin. 

Merisuola kerätään eteläranskalaiselta Camarguen alueelta, mistä maailman parhaat merisuolat ovat peräisin. Sitä ei käsitellä kemiallisesti, jotta se säilyttää luonnonmukaiset kivennäis- ja hivenaineensa. Lisäaineita Herbamare ei tarvitse. 

Herbamaren aromit vapautuvat makuhermoja hiveleväksi kokemukseksi esimerkiksi avokadon tai keitetyn kananmunan päälle siroteltuna. Sen avulla nostat herkuttelun uudelle tasolle. 

Löydät Herbamare®-yrttisuolan päivittäistavarakaupoista kautta maan. P.s. Meille on tärkeää, että hyvinvointiasi tukevat tuotteemme valmistetaan eettisesti. Sitoudumme vastuulliseen, pitkäjänteiseen ja reiluun yhteistyöhön paikallisten viljelijöiden kanssa, jotka ovat jo vuosikymmeniä viljelleet luomuyrttejä Herbamare®-suolaa varten. 

Herbamaren tuntevat kaikki.

Monille se on jo lapsuudesta tuttu yrttimauste, jota on ripoteltu ainakin kananmunan päälle.

Itse pidän sen monipuolisuudesta. Kun liemikuutiota ei ole, Herbamarella voi maustaa erilaiset keittopohjat, munakkaat eri muodoissa ja toki erilaiset lämpimät kasvispaistokset.

Spicy Pikant antaa makua entistäkin enemmän, kun taas vähäsuolainen versio sopii vaikkapa silloin kun verenpaine on korkea tai on muuten vaan tottunut hieman vähäisempään suolan käyttöön.

– Hellapoliisi

Kesän maistuvimmat pinaattiletut

Letut ovat monien jälkiruokaherkkua, mutta ruokaisamman version niistä saa kun vaihtaa osan jauhoista täysjyvään sekä lisää vähän väriä ja ravinteita pinaatin, nokkosen tai vuohenputken muodossa. 

Herbamare-yrttisuola toimii kesäruoissa ihan loistavasti. Myös nämä letut maustetaan pelkällä Herbamarella. Siitä tulee niihin juuri sopivasti makua ja mikä parasta,  hyvä maku syntyy takuuvarmasti ja helpolla. 

Ainesosat:

  • ½ l maitoa tai vettä
  • 4 dl tuoreita pinaatin-, nokkosen tai vuohenputken lehtiä.
  • 2 kpl munaa
  • ½  dl öljyä
  • 3 dl jauhoja 
  • ½  tl leivinjauhetta
  • 2/3 tl Herbamarea

Ryöppää nopeasti lehdet kiehuvassa vedessä. Valuta ja hienonna lehdet. Sekoita keskenään kaikki aineet ja anna valmiin taikinan turvota viileässä vähintään ½ tuntia. Paista taikinasta rapeita lettuja tai vohveleita ja nauti sellaisenaan tai puolukkahillon kera.

Katso lisää reseptejä: www.vogel.fi


Lue myös