d-md-none
Siirry pääsisältöön

Toptasten toimitus testasi Liemessä-Jennin uunifetapastan

Uunifetapastan synty

Aineksia pastaan tulee vain muutama, joten kauppareissukin on edullinen ja nopea! Pääsin testaamaan reseptissä myös heräteostokseni Lidlistä, nimittäin Deluxen chili-oliiviöljyä. Tässä on muuten teille öljytäky, napatkaa mukaan, jos joskus törmäätte tähän öljyyn. Toimii loistavasti pastan lisäksi myös esim. salaatteihin.

Tässä Jennin resepti uunifetapastalle:

UUNIFETAPASTA

2 nälkäistä henkilöä

  • 250 g hyvää pastaa esim. Rummo
  • 200 g fetajuusto (käytin Pirkka Parhaat)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 punainen chilipalko
  • (valkosipulia)
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • pippuria
  • ripaus suolaa

tarjoiluun:

  • basilikaa

Sitten valmistukseen. Ohje oli yksinkertainen, jopa niinkin yksinkertainen että mieleni teki monta kertaa sooloilla ja tehdä vähän lisäyksiä, mutta onnistuin pidättelemään itseni, koska halusin maistaa miltä Jennin keitos maistuu, eikä minun omani. Tai no, pari asiaa muutin heti alkuun reseptistä, mutta se oli Jennin ohjeissa myös, lisäsin nimittäin valkosipulia ja tuplasin kirsikkatomaattien määrän.

No, sitten itse tekovaiheeseeen. Menetelmä oli hyvin helppo. Lorauta öljyä uunivuoan pohjalle, laita fetapala keskelle ja kirsikkatomaatit ympärille, puolikas chilipalko pienennettynä sekä pari valkosipulin kynttä kuorittuna ja halkaistuna fetapalan päälle (valkosipuli oli valinnainen, minulle itsestäänselvä valinta). Sitten koko satsin päälle vielä reilusti oliiviöljyä. Tämän ihanuuden kruunaa vielä ripaus suolaa ja mustapippuria. Sitten vaan uuniin, 200 asteeseen ensimmäiset 15 minuuttia, jonka jälkeen lämpötila nostetaan 225 asteeseen ja vuoka siirretään ylimmälle tasolle grillivastuksen alle, jossa se saa olla seuraavat 10 minuuttia.

Sillä aikaa kun vuoka on uunissa niin keitetään pasta. Itse valitsin terveellisemmän täysjyväspagetin, koska halusin testata josko tästä voi tehdä myös hyvän aterian arkiruokailuun. Vastaus on: KYLLÄ VOI!

25 minuutin päästä nappasin vuoan pois uunista, ja voi että mikä huumaava tuoksu! Rikoin fetan ja kirsikkatomaatit lastalla, sekoitin koko ihanuuden ja lisäsin vuokaan pastan. Viimeistelin vielä tuoreella basilikalla.

Lopputulos oli loistava. Hykertelin itsekseni, miten joku näin yksinkertainen ateria voi olla näin hyvä. Tätä ei turhaan tituleerattu hittipastaksi. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan!

Kirjoittaja: Toptaste-Titti
Kuvat: Elina Engberg

Lue koko Liemessä blogi täältä!

Onko sinulla mielessä resepti, tuote tai ravintola jota haluaisit että Toptasteen toimitus testaa? Laita siitä viestiä osoitteeseen info@toptaste.fi.

Lue myös