d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tonnikalasalaatti ja kapriskastike

Kahdelle:

  • 2 purkkia MSC-sertifioitua valkoevätonnikalaa (vedessä)
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 2 rkl sitruunamehua (noin ½ sitruuna)
  • 2,5 dl oliiviöljyä (ei extraneitsyt, tavallista miedompaa oliiviöljyä)
  • Suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 4 sellerin vartta, huuhdeltuna
  • 2 rkl punasipulia, hienonnettuna
  • Friseesalaattia tai endiiviä
  • 1 rkl kurkkupikkelsiä
  • 2 kovaksi keitettyä kanamunaa, paloina
  • 150 g keskikokoista perunaa (Yukon Gold), keitettynä
  • 2 rkl kapriksia, hienonnettuna
  1. Tee ensin kastike. Avaa tonnikalapurkit ja valuta neste mitta-astiaan. Tarvitset yhteensä noin yhden desin nestettä. Laita tonnikala sivuun odottamaan. Mittaa tehosekoittimeen tonnikalan vesi, Dijon-sinappi ja sitruunamehu. 
  2. Käynnistä tehosekoitin matalla teholla aineiden sekoittamiseksi. Lisää ripaus suolaa ja pippuria.
  3. Avaa tehosekoittimen kansi ja valuta joukkoon oliiviöljy. Kun kastike alkaa paksuuntua, lisää tehoa. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria makusi mukaan. Säilytä jääkaapissa.
  4. Kuori sellerin varret kevyesti ja paloittele se pieniksi paloiksi.
  5. Aseta selleri kulhoon ja lisää valutettu tonnikala, pilkottu punasipuli, kurkkupikkelssi, paloiteltu kananmuna, keitetty peruna ja kaprikset. Lisää kaksi lusikallista kastiketta ja sekoita varovaisesti.
  6. Lisää lopuksi joukkoon salaatinlehdet ja lisää kastiketta tarvittaessa.
  7. Annostele lautasille ja koristele sellerin lehdillä ja sitruunan lohkolla. Tarjoa paahtoleivän, näkkileivän tai suolakeksien kanssa.

Kurkkupikkelssin sijaan voit käyttää reseptissä myös pieneksi pilkottua maustekurkkua. Saat lisämakua ja purutuntumaa annokseen. – Vinkki kokilta.

. . .

Resepti: Adrienne Cheatham / Merien Keittokirja

Pääkuva: @davidloftus

Katso kaikki 12 vastuullista reseptiä: www.msc.org/fi/merien-keittokirja-2023

Lue myös