d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tom Yam -keitto

Tom Yam keiton ainekset (4 annosta)

  • 10 dl kanalientä
  • 100 g Tom Yam maustetahnaa 
  • 100 g tuoreita herkkusieniä (viipaloituna)
  • 4 kpl kaffirlimetinlehteä
  • 300 g jättikatkaravunpyrstöjä
  • 20 kpl kirsikkatomaattia
  • 4 rkl kalakastiketta
  • 1/2 dl limettimehua
  • 2 dl kookosmaitoa (jos haluat keitosta pehmeämmän)

Koristeluun

  • 1/2 dl tuoretta korianteria (silputtuna)
  1. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää Tom Yam -tahna, sienet ja halutessasi kaffirlimetinlehdet. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
  2. Lisää katkaravut ja kirsikkatomaatit, kuumenna, mutta älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Mausta kalakastikkeella ja limettimehulla ja lisää keittoon kookosmaito.
  3. Koristele lopuksi thaimaalainen Tom Yam -keitto korianterisilpulla.
  4. Thaimaalainen tapa on tarjota Tom Yam -keittoa höyryävän jasmiiniriisin kera.
  5. Jos haluat Tom Yam -keittoosi tulisuutta, lisää joukkoon chiliviipaleita tai tulista chilikastiketta.

Lue myös