d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suppilovahvero-mustatorvisienipiirakka

Tällä kertaa valmistetaan minun suurta bravuuriani (risoton lisäksi) nimittäin sienipiirakkaa! Isoäitini on aikoinaan minulle opettanut pari kikkaa, joilla piirakan saa aivan älyttömän kuohkeaksi. Toinen kikka on juustoraasteen levittäminen piirakkapohjalle ennen täytettää, toinen kikka on, että käyttää maidon sijasta creme fraichea. Kokeile ja hämmästy!

Valmistusohje

Pohja:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125 g leivontamargariinia tai voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte:

  • 2-3 isoa kourallista tuoreita suppilovahveroita1 kourallinen mustatorvisieniä
  • muutama shalottisipuli
  • pari valkosipulinkynttä
  • 2 – 3 rkl öljyä
  • 1/2 tl mustapippuria, rouhittuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 creme fraiche purkki
  • 1 dl juustoraastetta esim. emmental
  • 1 dl aurajuustoa

1. Tee ensin piirakkapohja. Sekoita jauhot ja rasva kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi.
2. Voitele piirasvuoka (halkaisijaltaan noin 26 cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja laita vuoka jääkaappiin.
3. Puhdista sienet, isoimmat sienet voi repiä pienemmäksi – maun mukaan
4. Hauduta sieniä kuumalla pannulla niin, että neste haihtuu lähes kokonaan.
5. Kuori ja hienonna sipuli.
6. Lisää sipulisilppu ja öljy sienien joukkoon. Kuumenna seosta vielä hetki, että sipulit pehmenevät.
7. Mausta seos pippurilla ja suolalla.
8. Paista piirakkapohjaa 10 minuuttia 225°C:ssa. Laske sen jälkeen lämpötila 200°C:seen.
9. Levitä ensin emmental-juusto vuoan pohjalle, ja sitten sieni-sipuliseos juuston päälle (näin täytteestä tulee kuohkeampi)
10. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon creme fraiche purkki. Kaada seos vuokaan.
11. Ripottele pinnalle aurajuusto
12. Paista piirakkaa noin 20 minuuttia niin, että täyte on hyytynyt.

Tarjoa piirakan lisäkkeenä salaattia.

Lue myös