Siirry pääsisältöön

Simo Pietarinen – Kokkimaajoukkue – Lime posset ja hillottuja vadelmia

Lime posset ja hillottuja vadelmia

Limeposset:

  • 200 g kerma
  • 85 g sokeri
  • 1 vanilijatanko
  • 50 g lime mehu

Punnitse kerma ja sokeri kattilaan. Halkaise vanilijatanko ja raavi siemenet kattilaan. Keitä kerma seosta 2 minuuttia, jonka jälkeen kaada noin 0,5 dl lime mehun joukkoon. Yhdistä kerman joukkoon. Kaada seos lämpimänä tarjoiluastioihin ja anna seistä kylmässä vähintään 3 tuntia.

Hillottuja vadelmia:

  • 300 g sokeri
  • 150 g vesi
  • 1 limen kuori raastettuna
  • 200 g vadelma tuore

Keitä sokeri, vesi ja limen kuori 104 asteiseksi ja kaada vadelmien päälle.

koristeluun:

Nättejä pieniä mintun lehtiä tai halutessa voi metsästä käydä poimimassa ketunleipiä

Simo Pietarinen

Lue myös