d-md-none
Siirry pääsisältöön

Siiderin säväyttämä vinaigrette

Kokki Aleksander Trivedi maistoi uutuussiiderin ja loi sen inspiroimana keväisen reseptikokonaisuuden. ”Happy Joe Wild Organic -siiderin raikkaan omenainen maku sopii mielestäni äärimmäisen hyvin rasvaisten juustojen seuraksi, joten käytin sitä vinaigretten raaka-aineena, jonka raikas maku kruunaa salaatin ja vuohenjuustoleipäsen muodostaman keväisen kokonaisuuden.”

”Happy Joe Wild Organic -siideri on juuri niin kuiva, että sillä voi tasapainottaa rasvaisia juustoja ja raskastakin ruokaa. Happy Joe toimii loistavasti myös omenahillon ja lihakastikkeen joukossa. Yhdistin reseptissä raikkaan salaatin ainekset kokoon keitetyn siiderin pirteään makuun. Pieni määrä etikkaa ja laadukasta oliiviöljyä pitää maun ja rakenteen koossa, jolloin vinaigrettesta syntyy kesäinen kastike. Ja mikä parasta, siideri on keitetty kokoon, joten siinä ei ole alkoholia. Näin vinaigrettea voi tarjota ihan kaikille. Kokeile – saatat jopa ihastua.”

Happy Joe -vinaigrette 

  • ½ ploa Happy Joe Wild Organic -siideriä 
  • 2 rkl valkoviinietikkaa 
  • 3 rkl oliiviöljyä 

1. Laita siideri ja valkoviinietikka kattilaan. Keitä seosta kasaan, kunnes jäljellä on noin 3-4 rkl ja nosta kokonaisuus jäähtymään. 

2. Kun seos on hieman haaleaa, lisää joukkoon oliiviöljy ja sekoita. Mikäli vinaigretten koostumus tuntuu paksulta, voit ohentaa sitä siiderillä. 

Raikas salaatti ja vuohenjuustoleipänen 

  • 1 paahtoleipä 
  • 1 tomaatti 
  • 1/3 vuohenjuustotankoa 
  • kourallinen kukkakaalin nuppuja 
  • kourallinen pensaspapuja
  • kourallinen retiisejä 
  • kourallinen vuonankaalia

1. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää joukkoon runsaasti suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan pensaspavut. Kun pensaspavut ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon retiisit ja kukkakaalit. Nosta ne kiehuvasta vedestä siivilään ja laita jäiseen veteen, jotta kypsyminen pysähtyy. 

2. Viipaloi tomaatti, asettele viipaleet paahtoleivän päälle ja asettele päälle vuohenjuusto. 

3. Nosta leipä uuniin grillivastuksen alle, kunnes leivän pinnassa on kaunis väri. 

4. Pese vuonankaali ja kuivaa pinta. Annostele lautaselle vihannekset ja vuonankaali, kaada päälle Happy Joe -vinaigrette, aseta lautasen reunalle paahdettu vuohenjuustoleipänen ja nauti! 



Lue myös