d-md-none
Siirry pääsisältöön

Sieni-kurpitsalasagne

Noin 6 annosta

  • 1 ½ kg kurpitsaa
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • chiliä
  • 2 dl ruokakermaa
  • n. 3 dl maitoa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • muutama kourallinen sieniä (esim. herkkusieniä, suppilovahveroita, kantterelleja…)
  • nokare voita
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 pkt parmesaania
  • basilikaa
  • lasagnelevyjä
  1. Poista siemenet ja kuori ja paloittele kurpitsa pienempiin osiin. Laita kurpitsan palat uunipellille ja lisää öljyä, suolaa ja pippuria. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes kurpitsan palat ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hetki ja soseuta sitten sauvasekoittimella. Lisää kurpitsasoseeseen vielä chiliä, ruokakermaa ja maitoa. Soseuta jälleen.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Jos sienet ovat kuivattuja, liota kuivattuja sieniä vedessä noin 10 minuuttia.
  3. Paista hetki sieniä voissa ja lisää sipulisilppu joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tuorejuusto pannulle ja sekoita kastikemaiseksi.
  4. Raasta parmesaani ja pilko basilika.
  5. Tee vuokaan kerroksia lasagnelevyt + sipuli-sieniseos + parmesaani ja basilika + kurpitsaseos. Tee näitä kerroksia kolme, jonka päälle voit lisätä vielä parmesaanikerroksen viimeiseksi.
  6. Paista uunissa 200 asteessa ja puoli tuntia.

Lue myös