d-md-none
Siirry pääsisältöön

Satokauden sanattoman hyvät herkut

Kokeile näitä ravintolakoulu Perhon kehittämiä, helppoja satokauden reseptejä kotikeittiössäsi. Nokkosperunat – karkeassa suolassa umpisukkelissa kypsentäminen on pomminvarma tapa höyrystää perunat ikihyviksi. Vihersaalaatin vahvoja makuja pyöristää ja makeuttaa hunajaviinietikka. Voit myös sekoittaa salaatin joukkoon haluamiasi siemeniä tai pähkinöitä. Toptaste on reseptit testannut ja hyviksi havainnut!

Nokkosperunat (neljälle)

  • tuoreita nokkosia varsineen
  • merisuolaa pediksi
  • keskikokoisia perunoita 2-3 kpl/syöjä
  • hiutalesuolaa

Laita nokkoset varsineen kiehuvaan veteen kattilaan. Ryöppää nokkosia 10 sekuntia kylmässä vedessä ta jäävedessä. Anna nokkosten valua lävikössä hetki tai ravistele vesi pois. Erottele lehdet pyyhkeen päälle. Lado muutamia lehtiä limittäin leikkuulaudalle. Kääri pesty peruna lehtiin tiiviiksi paketiksi. Pieni peruna mahtuu yhteen isoon lehteen.

Aseta lehtiin käärityt perunat merisuolan päälle uunivuokaan. Peitä perunat lopuksi merisuolakerroksella.

Paahda perunoita 140-asteessa uunissa perunoiden koosta, määrästä ja kiertoilmauunin tehosta riippuen noin 30-45 minuuttia. Tavallisessa uunissa noin tunti.

Nosta perunat suolasta ja mausta voilla sekä ripauksella hiutalesuolaa. Laita tarjolle.

Vihersalaattia ja hunajaviinietikkakastiketta (neljälle)

  • voimakkaan makuisia salaatteja 1 – 1,5 litraa: rucolaa, punasalaattia, tammenlehvää
  • basilikaa ja lehtipersiljaa maun mukaan

Kastike:

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 4 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Sekoita salaatit keskenään. Voit repiä joukkoon myös lehtipersiljaa ja basilikaa. Sekoita kastikkeen ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Mausta salaatti hunajaviinietikkakastikkeella ja nostele keoksi lautaselle.

Lue myös