d-md-none
Siirry pääsisältöön

Riisipuuroa kauramaidosta Toptasten tapaan

Pehmeää makua kaurasta

Kotimaisesta kaurasta valmistettu, täyteläinen Aito Kaurajuoma Barista tuo perinteiseen riisipuuroon pehmeää makua. Maidottomaan ja gluteenittomaan kaurajuomaan keitetty riisipuuro sopii loistavasti myös erityisruokavalioita noudattaville.

Ainesosat:

 • 1 l Aito Kaurajuoma Baristaa
 • 1 1⁄2 dl puuroriisiä
 • hyppysellinen suolaa
 • tarjoiluun mm. kanelia, omenamarmeladia, kanelitankoja ja kuivattuja appelsiiniviipaleita.
Aito Kaurajuoma Barista sopii erinomaisesti kahviin, mutta myös monipuolisesti ruoanlaittoon ja leivontaan.

1. Riisipuuro vesihaudekattilassa

Herkuttele tänä jouluna täyteläisellä riisipuurolla, joka haudutetaan näppärästi vesihaudekattilassa. Vältät puuron pohjaan palamisen ja lieden vahtivuoron, kun nappaat tämän ihanan reseptin talteen.

Tavallisen puurokattilan sijaan tarvitset joko vesihaudekattilan tai kaksi lähes saman suuruista kattilaa. Kattiloiden kannattaa olla lähes saman kokoisia, jotta et polta käsiäsi kuumaan höyryyn.

 1. Mittaa vesihaudekattilan (tai suuremman kattilan) alaosaan pari desilitraa vettä ja kiehauta se.
 2. Kun suuremman kattilan vesi kiehuu, nosta pienempi kattila suuremman kattilan sisään. Kaada kaurajuoma pienempään kattilaan ja kuumenna se höyryävän kuumaksi. Lisää tämän jälkeen puurokattilaan myös puuroriisit.
 3. Keitä puuroa hiljalleen kannen alla. Sekoita välillä. Puuro valmistuu reilussa tunnissa. Tarkista silloin tällöin, että suuremman kattilan vesi kiehuu.
 4. Mausta valmis puuro suolalla ja tarjoile se omenamarmeladin ja kanelin kera.

2. Helppo ja vaivaton uunipuuro

Jääkö riisipuuro usein tekemätttä, kun hellan edessä seisoskelu ei kiinnosta? Onko joulu sinunkin mielestäsi mieluisampi viettää läheistesi kanssa kuin hellan ääressä? Meillä on sinulle ratkaisu – uunipuuro! Seuraa näitä yksinkertaisia ohjeita ja nauti kiireettömästä joulusta.

 1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi ja voitele uunia kestävä kattila, esimerkiksi Sarpaneva-pata käy tähän tarkoitukseen täydellisesti.
 2. Mittaa puuroriisi ja suola, kaada päälle Kaslinkin Aito Kaurajuoma Baristaa ja siirrä pata uuniin.
 3. Anna puuron valmistua itsekseen 1,5h uunissa.
 4. Tarjoile puuro haluamillasi lisukkeilla. Asettele koristeeksi kanelitankoja ja kuivattuja appelsiiniviipaleita.

Lue myös