Hummus

2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
4 tl tahinia
1 sitruunan mehu
2 rkl vettä
½ tl jauhettua juustokuminaa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl chilijauhetta
1 tl suolaa
400 g kikherneitä (valutettuna)

Sillppua valkosipuli ja kuullota kevyesti pannulla oliiviöljyssä.
Blendaa tahini ja sitruunamenu monitoimikoneessa. Kaavi massa reunoista ja jatka sekoittamista.
Lisää vesi ja blendaa, kunnes tahinista tulee vaaleaa ja kuohkeaa.
Lisää valkosipuli, juustokumina, chili, oliiviöljy ja suola. Blendaa noin puoli minuuttia.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää noin puolet kikherneistä ja sekoita tasaiseksi. Kaavi massa reunoista, lisää loput kikherneet ja blendaa vielä noin minuutti. Voit lisätä hieman vettä, jos haluat hummuksesta kevyempää.
Tarjoile hummus lautaselta ja koristele halutessasi oliiviöljyllä ja paprikajauheella.