d-md-none
Siirry pääsisältöön

Raikas menu vappupiknikille

Nappaa tästä raikkaan yrttiset ja helpot reseptit vappupiknille!

Minttu-limejuoma
8 annosta, 10 minuuttia

  • 2 ruukkua Järvikylän Vahvaa Minttua
  • 5 limettiä
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 l kivennäisvettä
  • jäitä tai jäämurskaa

Riivi mintunlehdet kulhoon, möyhennä lehtiä hetki esim. kauhalla tai nyrkillä. Purista mehut limeteistä ja kaada se mintunlehtien päälle.

Sekoita tomusokeri joukkoon ja anna maustua 1–2 tuntia. Kaada kivennäisvesi joukkoon ja annostele juoma jäiden päälle laseihin.

Hyvän olon salaatti
4 annosta, 10 minuuttia

  • 1 ruukku Järvikylän Pehtoorin Salaattia
  • 1 pkt (285/170 g) papumixiä valutettuna
  • 1 dl saksanpähkinöitä

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1–2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria

Silppua tai revi salaatinlehdet kulhoon, lisää papumix ja kokonaiset tai rouhitut saksanpähkinät. Sekoita kastike ja lisää se salaattiainesten joukkoon juuri ennen syöntiä.

Flatbreat yrteillä
10 kappaletta 30 minuuttia

  • 1 ruukku Järvikylän Valkosipuliruohoa
  • 1 ruukku Järvikylän Timjamia
  • 1 ruukku Järvikylän Thaibasilikaa tai Aasian Minttua
  • 10 notkeaa, isoa rieskaa
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • mustapippuria myllystä
  • 10 isoa palvikinkkuviipaletta
  • 10 isoa juustoviipaletta

Pinnalle

  • 100 g juustoraastetta

Silppua yrtit. Levitä ohut kerros tuorejuustoa rieskoille ja ripottele silputut yrtit juuston päälle. Mausta mustapippurilla. Aseta jokaiselle rieskalla kinkku- ja juustoviipaleet ja rullaa rieskat. Siirrä rieskat alumiinivuokaan ja ripottele juustoraaste pinnalle.

Gratinoi uunissa 225-asteessa 8–10 minuuttia.

Nauti piknikillä, mutta ethän jätä roskia luontoon! Alumiinivuoat kuuluvat metallijätteeseen.

Basilikainen perunasalaatti

  • 6 kpl keitettyä perunaa
  • ½ paprikaa
  • 1 dl pakasteherneitä
  • muutama retiisiviipale
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl sinappikastiketta
  • 3 rkl tuoretta punaista basilikaa

Kuori ja kuutioi perunat. Leikkaa paprikasta valkoiset osat ja siemenkota pois. Suikaloi paprika. Sekoita kermaviiliin majoneesi, sinappikastike ja basilikasilppu. Sekoita varovasti perunat, paprika ja retiisit. Lisää kastike joukkoon.

Koristele punaisenbasilikan lehdillä. Voit kokeilla myös muita basilikalajikkeita.

Italialainen rucolapizza

Pohja

  • 2 dl vettä
  • ½ pkt hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1-2 ruukkua villirucolaa
  • 150 g fetajuustoa
  • 2 rkl oreganosilppua
  • 1 dl parmesan-juustoa tai emmental-juustoa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota. Painele taikina pellille. Levitä tomaattimurskaa tai tomaattiketsuppia pohjan päälle kerros.

Silppua rucola salaattia tomaatin päälle. Laita rucolan päälle fetajuustoa muruina. Päällimmäiseksi tuoretta oreganoa ja parmesania (voit myös käyttää esim. emmentaljuustoa). Pizza paistetaan 225 °C, n. 20 min. Valmispohjaa käytettäessä paistoaika on lyhyempi.

Reseptit ja reseptikuvat: Järvikylä

Lue myös