d-md-none
Siirry pääsisältöön

Pineapple fried rice

Paistettu ananasriisi on thaimaalaista alkuperää, vaikka siitä voi löytää eri versioita monessa maailman kolkassa. Vaikka joissakin resepteissä käytetään vain vähäsen soijakastiketta, niin alla oleva resepti pysyy uskollisena thaimaalaiselle tavoille. Tätä syödessä voi muistella lämpimiä iltoja Thaimaassa, syömistä rannalla varpaat hiekassa cocktaileja siemaillen.

  • 7dl keitettyä ruskeaa riisiä (noin 2,5dl kypsentämätöntä riisiä)
  • 1 tl öljyä 
  • 10-12 isoa kuorittua ja leikattua katkarapua paloiksi pilkottuna 
  • 2 ison tuoreen ananaksen sisältö kuutioituna 
  • 5 isoa sipulia hienonnettuna 
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tuore chili pieneksi pilkottuna
  • 1 rkl soijakastiketta tai enemmän maun mukaan 
  • 1 tl kalakastiketta 
  • korianteria koristeluun
  1. Keitä ruskea riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Jos teet ananaskulhoja, leikkaa kukin ananas kahtia ja koverra molemmat puolikkaat neljäksi kulhoksi. Leikkaa ananaspuoliskojen pohjasta pala, jotta saat tasaisen pohjan. Leikkaa ananas pieniksi paloiksi ja aseta sivuun.
  2. Kuumenna tarttumaton wok-pannu korkealla lämmöllä, kun pannu on kuumana, lisää öljyä. Lisää katkarapuja ja keitä muutama minuutti, kunnes ovat kuultavia ja laita sivuun.
  3. Lisää valkosipuli, chili ja valkosipuli wokkipannuun. Kuullota noin minuutti, lisää sitten riisi, katkaravut ja ananas ja sekoita muutaman kerran.
  4. Lisää soijakastike ja kalakastike, sekoita kaikki ainekset ja paista vielä 30 sekuntia. Jaa ja siirrä koverrettuihin ananaksiin, ja koristele korianterilla.

Lue myös