Siirry pääsisältöön

Perinteiset laskiaispullat

Pullataikina (8 isoa pullaa tai 10 pienempää):

  • 2,5 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 25 g hiivaa
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Hillotäyte:

  • 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • mansikkahilloa

Mantelitäyte:

  • 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • mantelimassaa
  • pullan sisustaa
  • 1 rkl maitoa

Päälle

  • tomusokeria
  1. Aloita pullataikinasta. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva. Jätä taikina peitettynä kohoamaan.
  2. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta paksu pötkö ja jaa se 8-10 osaan riippuen siitä, kuinka isoja pullia haluat. Pyörittele paloista pullia.
  3. Kohota pullat kaksinkertaisiksi ja voitele ne munalla. Paista pullia n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.
  4. Halkaise hieman jäähtyneet pullat keskeltä kahtia ja koverra hieman alemmasta puolesta pullaa pois.
  5. Hillotäyte: vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Laita koverrettuun pullan puolikkaaseen mansikkahilloa ja päälle reilu kerros kermavaahtoa ja lakki päälle.
  6. Mantelitäyte: ota koverrettua pullaa kulhoon ja raasta sekaan mantelimassaa. Sekoita joukkoon maitoa. Lisää manteliseosta koverrettuun pullaan ja kermavaahtoa ja sen päälle lakki.

Lue myös