Siirry pääsisältöön

Paul Svensson – Täydelliset perunat

TÄYDELLISET PERUNAT

”Ruoassa ei ole kyse vain mausta, myös koostumus on hyvin tärkeää.”

4 annosta

  • 8 uutta perunaa
  • 2 Anya-perunaa, isoja ja maukkaita
  • 2 dl puikulaperunasosetta
  • 2 rkl ruskistettua voita
  • merisuolaa
  • auringonkukka öljyä friteeraukseen

PUIKULAPERUNASOSE

  • 500 g puikulaperunoita
  • 1,5 dl – 2 dl kermaa
  • 100g voita (huoneen lämpöistä)
  • tilkka lämmintä maitoa

Kuori puikulaperunat ja pane kylmään kevyesti suolattuun veteen. Keitä perunoita varovasti, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät halkeile. Lämmitä kerma ja anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi.

Kaada vesi pois perunakattilasta ja höyrytä perunoita ilman kantta hellalla. Soseuta perunat marjapuristimella tai siivilällä. Lisää voi niin, että se on kokonaan sekoittunut ja vatkaa kerma mukaan. Lisää tarjottaessa hieman lämmintä maitoa.

Ohje:

Keitä uudet perunat kevyesti suolatussa vedessä voinokareen kera. Leikkaa Anya-perunat ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kevyesti suolattuun veteen 15 minuutiksi. Nosta viipaleet valumaan pyyhkeen päälle. Friteeraa perunaviipaleita 160-asteisessa öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta valumaan paperin päälle.

Lämmitä tarvittaessa puikulaperunasose ja mausta se ruskistetulla voilla. Tarjoile jokaisen perunan kanssa nokare sosetta ja aseta 2-3 lastua kunkin perunan päälle. Sopii kala- tai liharuoan lisukkeeksi tai sellaisenaan hauskana tapana kokea täydellinen perunan maku.

Resepti kirjasta Pauls Kök, En grönare matfilosofi

Tutustu kasvisruokaresepteihimme tästä!

Lue myös